Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Χρεωκόπησε η SkyGreece - Δείτε την τελευταία προσγείωση

Τίτλοι τέλους και επίσημα για την ελληνοκαναδική αεροπορική εταιρεία SkyGreece Airlines, αφού η πληρεξούσια Ernst & Young επιβεβαίωσε ότι προχώρησε τις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 

Με αυτόν τον τρόπο, γράφεται ο επίλογος του φιλόδοξου - αλλά εν τέλει βραχύβιου - εγχειρήματος της απευθείας σύνδεσης της Ελλάδας με ΗΠΑ και Καναδά από την SkyGreece, η οποία - εν μέσω λειτουργικών και οικονομικών δυσκολιών - διέκοψε αιφνιδιαστικά τις εργασίες της πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί η θερινή τουριστική περίοδος, αφήνοντας εκατοντάδες επιβάτες με το... εισιτήριο στο χέρι.

Σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης, το ιδιόκτητο αεροσκάφος της εταιρείας παραμένει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο του Τορόντο, ενώ φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Καναδός δημοσιογράφος Tom Podolec δείχνουν τον διακριτικό τίτλο της αεροπορικής να έχει σβηστεί από την όψη του.  Όπως αναφέρουν άλλες πηγές, ο κωδικός καταχώρησής του άλλαξε και σύντομα θα "πετάξει" για την Καλιφόρνια, όπου και θα παραμείνει ακινητοποιημένο για άγνωστο χρονικό διάστημα και σκοπό.

"Οι μεγάλες επιχειρηματικές προσδοκίες στο αεροπορικό γίγνεσθαι απαιτούν σχεδιασμό μακράς πνοής. Σίγουρες υλικοτεχνικές υποδομές. Στάθμιση των αντιπάλων παικτών του τομέα. Λίγες θριαμβολογίες από τους ίδιους που επιχειρούν, αλλά και τους ταγούς του τουρισμού στη χώρα μας. Σοβαρότητα κάθε μορφής, για να'χουν προοπτική. Δύσκολα βήματα, που κάποτε πρέπει να γίνουν μαθήματα για όλους ανεξαιρέτως, πολιτικούς και επιχειρηματίες." , αναφέρει για το θέμα ο δικηγόρος με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών, Μανώλης Α. Γκύζης, με άρθρο του στην traveldailynews.

Πάντως, ήδη στο διαδίκτυο πωλούνται ως... συλλεκτικές οι κάρτες εξόδου από το αεροσκάφος, ενώ κυκλοφόρησε και βίντεο από την τελευταία προσγείωση του "Ταξιάρχη", όπως είχε ονομαστεί.