Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Δωρεάν μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας

Την ευκαιρία να προσεγγίσουν έμπρακτα την τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας, ερχόμενοι παράλληλα πιο κοντά στην Ελληνορθόδοξοι θρησκεία, θα έχουν ενδιαφερόμενοι ομογενείς και όχι μόνο, χάρη στο ειδικό πρόγραμμα του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ.

Πρωτοστάτης της προσπάθειας ο βραβευμένος από την ΟΥΝΕΣΚΟ Αγιογράφος Μιλτιάδης Αφεντούλης, ο οποίος διαμένει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η δουλειά του είναι πολύ γνωστή στους κύκλους της ομογένειας και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει στον "Εθνικό Κήρυκα" ο ιερατικός προϊστάμενος της Ενορίας, π. Μάξιμος, στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση και ανάδειξη νέων αγιογράφων, οι οποίοι θα προέρχονται μέσα από τα "σπλάχνα" του ελληνισμού της Διασποράς.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο (347) 500-8176 ή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Να αναφερθεί ότι ο Μιλτιάδης Αφεντούλης είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.  Τιμήθηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την εξαιρετική συνεισφορά του στον Πολιτισμό και στη διατήρηση και μεταλαμπάδευση της παραδοσιακής μοναδικής βυζαντινής τέχνης στις νεότερες γενιές.