Log in
A+ A A-

Νιου Τζέρσεϋ: Συγκίνηση για οικογένεια ομογενών - Πατέρας και κόρη πάσχουν από καρκίνο

Συγκλονίζει το δράμα μιας τετραμελούς οικογένειας ομογενών από το Νιου Τζέρσεϋ, όπου ο πατέρας και η 11χρονη κόρη δίνουν καθημερινά μάχη ζωής με τον καρκίνο.  Κινητοποίηση των Ελλήνων της Νέας Υόρκης για την ενίσχυσή τους.

Την ιστορία έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας", η οποία πραγματοποίησε φιλανθρωπική εκστρατεία με την συνδρομή ομογενών επιχειρηματιών και όχι μόνο, προκειμένου να ανακουφίσει τον πονο της οικογένειας την περίοδο των Χριστουγέννων.  Πρωταγωνιστές ο Μανώλης Χατζηαντωνίου και η ανήλικη κόρη του Μαρία.  Αμφότεροι, χτυπήθηκαν από τον καρκίνο και έκτοτε περνούν έναν πραγματικό Γολγοθά.  Στο πλευρό τους, η σύζυγος και μητέρα, Κρίστι Χατζηαντωνίου, αλλά και ο δίχρονος γιος της οικογένειας, Γιάννης, έστω κι αν δεν αντιλαμβάνεται πλήρως ακόμη τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Δ. Τσάκα, ο Μανώλης Χατζηαντωνίου πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας, υποβαλόμενος σε επίπονη θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να συρρικνωθεί ο όγκος και να κερδίσει το δικαίωμα στην ελπίδα μιας χειρουργικής επέμβασης.  Ο ίδιος είναι ταλαιπωρημένος σωματικά και ψυχολογικά, παρόλα αυτά όμως δεν χάνει την πίστη του.

"Η χημειοθεραπεία στην οποία υπεβλήθηκα δεν έκανε διαφορά και μου έδωσαν νέα φάρμακα.  Πιστεύω πως με πίστη στον Θεό θα καταφέρω να το ξεπεράσω", δηλώνει ο καταγόμενος από τα Δωδεκάνησα κ. Χατζηαντωνίου, ο οποίος απώλεσε περίπου 25 κιλά κατά την διάρκεια της θερασπευτικής διαδικασίας.

Η μάχη της μικρής Μαρίας

Σαν να μην έφτανε όμως η περιπέτεια του πατέρα, η ζωή αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρή και για την 11χρονη Μαρία, η οποία διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο σε τόσο μικρή και τρυφερή ηλικία.  Μόλις τέσσερις μήνες μετά την διάγνωση του Μανώλη, η μικρή Μαρία εμφάνισε δυνατούς πονοκεφάλους.  Κατόπιν εξονυχιστικών εξετάσεων, οι γιατροί αποφάνθηκαν: Όγκος στον εγκέφαλο!  Η οικογένεια είχε δεχτεί ένα ακόμη χτύπημα, όμως δεν έχασε το κουράγιο της: Η μητέρα βρισκόταν στο πλευρό της κόρης, κατά τη νοσηλεία της στην Εντατική και το Νοσοκομείο.  Την ίδια στιγμή, ο πατέρας, η κατάσταση του οποίου είχε παρουσιάσει μικρή βελτίωση, έσφιγγε τα δόντια και προσπαθούσε να φροντίσει επαρκώς τον δίχρονο γιο του στο σπίτι.

"Η Μαρία υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αλλά δεν κατάφεραν να της αφαιρέσουν ολοκληρωτικά τον όγκο.  Υποβάλεται σε θεραπεία, πάει καλύτερα, πηγαίνει στο σχολείο και οι επιδόσεις της είναι καλύτερες από πριν", δηλώνει η Κρίστυ Χατζηαντωνίου, που είδε δυο μέλη της οικογένειάς της να απειλούνται με αυτόν τον τρόπο τον τελευταίο χρόνο.

Ευαισθητοποιήθηκαν επιχειρηματίες

Αμέσως μετά την δημοσιεύση του ρεπορτάζ. γνωστοί ομογενείς επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης, όπως ο Τομ Κουρκουμέλης (Υπεραγορα Φρούτων - Οπωροκηπευτικών "United Brothers Fruit Markets"), ο Κώστας Μάστορας (ΤΙΤΑΝ Foods) και άλλοι, ανταποκρίθηκαν και συνέδραμαν είτε οικονομικά είτε με είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να συνεισφέρουν στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η οικογένεια Χατζηαντωνίου.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεισφέρουν αποστέλοντας είτε επιταγές είτε είδη πρώτης ανάγκης στην διεύθυνση Manolis & Kristen Hajiantoniou, 236 Park Avenue, East Rutherford NJ 07073.