Log in
A+ A A-

Α. Τσίπρας: Θα επισκεφθεί ελληνικό σχολείο στην Αστόρια

Στην ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης θα είναι αφιερωμένη, σε έναν μεγάλο βαθμό, η προσεχής Πέμπτη για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην «κοιτίδα» του ελληνισμού της αμερικανικής μεγαλούπολης, την Αστόρια, προκειμένου να επισκεφθεί μια από τις μεγαλύτερες κοινότητές της.

Ειδικότερα, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το σχολείο της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να συναντήσει τους διοικούντες και τα μέλη της Ενορίας, το εκπαιδευτικό προσωπικό και, φυσικά, τους μαθητές.

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στο Μανχάτταν και θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή, όπου στις 11 θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Κατόπιν αυτού, υπάρχει η πρόσκληση από πλευράς του Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Queens College, Νίκο Αλεξίου, για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης Απόδημου Ελληνισμού στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου. Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι πιεσμένο, δεν αποκλείεται να δώσει το «παρών» έστω και για λίγο, καθώς τον συνδέει και προσωπική φιλία με τον κ. Αλεξίου, ο οποίος άλλωστε είναι και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης.

Τέλος, μετά την συνάντησή του με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση, ο κ. Τσίπρας είναι προσκεκλημένος σε δείπνο των ομογενειακών επαγγελματικών ομάδων, στο Harvard Club.