Log in
A+ A A-

Θερμή υποδοχή Τσίπρα στoν Άγιο Δημήτριο Αστόρια

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τα μέλη της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Απρόοπτο με μαθήτρια, που λιποθύμησε την ώρα της ομιλίας του κ. Τσίπρα. Τι είπε στους ομογενείς ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφίχθη στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας στις 10 το πρωί. Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Ανδριώτης και οι επικεφαλής της Κοινότητας, ενώ ένας εξ αυτών ήταν πιο εκδηλωτικός, καθώς τον αγκάλια σε και τον φίλησε. Στην συνέχεια, μια μαθήτρια του έδωσε μια ανθοδέσμη εκ μέρους του σχολείου.

Ο κ. Τσίπρας κατευθύνθηκε αρχικά στα γραφεία του σχολείου, όπου και ζήτησε να ενημερωθεί από τα διευθυντικά στελέχη και τον ιερατικό προϊστάμενο για το μαθητικό δυναμικό του σχολείου και το διδακτικό πρόγραμμά του. Μάλιστα, τον ενδιέφερε ιδιαίτερα ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, όπως επίσης και εάν υπάρχουν μαθητές που είναι δεύτερης ή τρίτης γενιάς.

Οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα ότι στο σχολείο φοιτούν 300 μαθητές και πως λειτουργεί από το προνήπιο μέχρι και την 3η Λυκείου, με εκπαιδευτικούς προερχόμενους από την ομογένεια αλλά και την Ελλάδα, ενώ η διδασκαλία των ελληνικών είναι 2-3 ώρες την ημέρα.

Κατόπιν, ο Πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου βρίσκονταν μαθητές του σχολείου αλλά και γονείς. Μετά τις εισαγωγικές ομιλίες, η μαθητική χορωδία τραγούδησε προς τιμήν του Πρωθυπουργού, ο οποίος έδειξε να απολαμβάνει το σκηνικό.

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους νέους Έλληνες μετανάστες, τονίζοντας ότι αποτελούν κίνητρο για τον ίδιο προκειμένου να χτίσει τη νέα Ελλάδα. Παράλληλα, κάλεσε τους ομογενείς να είναι υπερήφανοι για την Ελλάδα, όχι μόνο σε σχέση με τον πολιτισμό της, αλλά και για το ανθρώπινο πρόσωπο που δείχνει σε περιόδους όπως η προσφυγική κρίση.

ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Ξαφνιάστηκε ο Πρωθυπουργός και σύσσωμο το ακροατήριο όταν, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, μια μαθήτρια από την χορωδία ένοιωςε δυσφορία και κατέρρευσε. Επρόκειτο για την Μυρτώ, από την 6η Δημοτικού, η οποία φέρεται να υπέστη υπογλυκαιμία.

Στο πλευρό της μαθήτριας έσπευσε και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, λόγω της ιατρικής του ιδιότητας. Τελικώς, η μαθήτρια σηκώθηκε μετά από λίγο, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Λίγο αργότερα ο Πρωθυπουργός την πλησίασε στα γραφεία της Ενορίας, της χάιδεψε το κεφάλι και της είπε «να μην στεναχωριέται».

Μετά από ένα σύντομο καφέ με τους επικεφαλής της Κοινότητας, ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε για την Αρχιεπισκοπή. Τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε ήταν μια Ελληνίδα της Νέας Υόρκης, που του ζήτησε «να μην προδώσει την πατρίδα».

Ο Πρωθυπουργός χαμογέλασε, της είπε «να είναι καλά» και αποχώρησε.

*Το πλήρες τηλεοπτικό ρεπορτάζ του New Greek TV θα προβληθεί την Παρασκευή.