Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Κατηγορίες - σοκ για τον ομογενή γιατρό Εμ. Λαμπράκη

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης η είδηση της σύλληψης του ομογενούς ιατρού, Εμμανουήλ Λαμπράκη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, με φόντο παράνομες συνταγογραφήσεις που φέρεται να υπέγραψε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εθνικός Κήρυκας", που βασίζεται σε επίσημα έγγραφα των Αρχών, ο κ. Λαμπράκης συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία της συνομωσίας διακίνησης και κατοχή με πρόθεση διακίνησης, οξυκωδόνης (oxycodone). Το κατηγορητήριο στοιχειοθετείται βάσει των προαναφερόμενων συνταγογραφήσεων, μέσω των οποίων φέρονται να χορηγήθηκαν σε ασθενείς περίπου 2,4 εκατομμύρια χάπια σε περίοδο 5 ετών, χωρίς να υπάρχει άμεση ιατρική ανάγκη.

Από την σχετική ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι η οξυκοδώνη, αν και δεν είναι ιατρικώς παράνομο σκεύασμα, είναι ένα οπιοειδές ναρκωτικό το οποίο χρησιμοποιείται για την θεραπεία σοβαρών και χρονίων πόνων.

Παρόλα αυτά, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση, είναι πολύ συγκεκριμένες οι περιπτώσεις που δίνεται το "πράσινο φως" για την χορήγησή του σε ασθενείς.

"Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της περιφέρειας της Νότιας Νέας Υόρκης, κ. Πριτ Μπαράρα (United States Attorney for the Southern District of New York), ο κ. Τζέιμς Χαντ (Special Agent in Charge of the U.S. Drug Enforcement Administration's New York Division), ο κ. Τζέιμς Ο' Νιλ (Commissioner of the New York City Police Department) και η κ. Μαρία
Βούλο «ανακοίνωσαν την σύλληψη του Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκη, γιατρού με άδεια από την Πολιτεία, ο οποίος έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες
ιατρικά συνταγές οξυκωδόνη (oxycodone), συνολικά 2,4 εκατ. χαπιών, σε περίοδο 5 ετών", αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Λαμπράκης είναι γνωστός στην ομογένεια, καθώς διαθέτει γραφεία στην Τζαμέικα και την Αστόρια, με σημαντικό πελατολόγιο και εξίσου μεγάλη εκτίμηση μεταξύ των ασθενών του. Εκτός αυτού, το όνομά του είχε εμπλακεί και στην περίφημη υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, με τον οποίο υπήρξε στενός συνεργάτης.

Πάντως, τονίζεται πως επί του παρόντος ο γνωστός γιατρός θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Δείτε την ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.