Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μοναδική υποψήφια από τους Ρεμπουπλικανούς η Μαλλιωτάκη

Μόνη στην μάχη για τον υποψήφιο Δήμαρχο του Ρεμπουπλικανικού κόμματος έμεινε πλέον η Νικόλ Μαλλιωτάκη, μετά την απόφαση του μέχρι πρότινος συνυποψηφίου της, Πολ Μάσεϊ, να αποχωρήσει από την εσωκομματική κούρσα.

Η απόφαση του γνωστού κατασκευαστή να αποσυρθεί αιφνιδίασε τα στελέχη του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος, καθώς μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε τηλεοπτική αναμέτρηση με την κ. Μαλλιωτάκη.

Πάντως, ο ίδιος, παρά την δεδομένη οικονομική επιφάνειά του, επικαλέστηκε ως αιτία το υψηλό κόστος για την πραγματοποίηση της καμπάνιας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει.

Έτσι, με τα σημερινά δεδομένα, η Νικόλ Μαλλιωτάκη φαίνεται η εξαιρετικά πιθανότερη υποψήφια - εκτός αν προκύψουν άλλου είδους ανατροπές - προσβλέποντας να "χτυπήσει" τον Μπιλ ντε Μπλάζιο αντλώντας ψηφοφόρους από "δεξαμενές" του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως είναι οι γυναίκες αλλά και οι εθνοτικές μειονότητες (ισπανόφωνες και ελληνικές).

Συγκεκριμένα, αυτήν την στιγμή υπάρχει ένας ακόμη εσωκομματικός υποψήφιος χαμηλής δυναμικής, ενώ η διορία για την συμμετοχή νέου ενδιαφερόμενου που θα αλλάξει τα δεδομένα λήγει την επόμενη εβδομάδα.  Όμως, αυτός ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 4000 υπογραφές υποστήριξης, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο θα περάσει μέσα από την διαδικασία των προκριματικών στο Δημοκρατικό Κόμμα, με υποψηφίους όμως καθαρά μη δημοφιλείς.