Log in
A+ A A-

Αντώνης Παγουρτζής: "Κάτι είχε γίνει με τον γιο μου..."

Στην κατηγορηματική διάψευση ότι είναι μέλος της NRA (Εθνικής Ενωσης Οπλων) προχώρησε με αποκλειστική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Αθανάσιο Τσίτσα, ο Αντώνης Παγουρτζής , ο πατέρας του 17χρονου που αιματοκύλισε το σχολείο της Σάντα Φε στο Χιούστον.

 

Ενα 24ωρο μετά το μακελειό στο σχολικό συγκρότημα της Σάντα Φε ο Αντώνης Παγουρτζής, σε κακή ψυχολογική κατάσταση , με τρεμάμενη φωνή και υπο καθεστώς έντονης συναισθηματικής φόρτισης , μίλησε στον ΑΝΤ1 χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις στο τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Δημήτρη Παγουρτζή να εκτελέσει 9 μαθητές και μία καθηγήτρια την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες ήταν ένας ήσυχος έφηβος, που συμμετείχε σε επιδείξεις χορού μιας ελληνορθόδοξης εκκλησίας κι έπαιζε αμυντικός στην ομάδα αμερικάνικου φούτμπολ του γυμνασίου του. Ηταν παθιασμένος με τα σύμβολα, με την ιαπωνική ιστορία, με την ηλεκτρονική μουσική και με τα όπλα.

Ο Ελληνας πατέρας του με καταγωγή απο την Μαγουλίτσα Καρδίτσας ισχυρίζεται ότι δεν είχε αντιληφθεί απο την συμπεριφορά του ότι κάτι συνέβαινε στον ψυχισμό του παιδιού . Ένας συμμαθητής του είπε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο νεαρός, που έπαιζε στη δεύτερη ομάδα αμερικάνικου φούτμπολ του γυμνασίου του, αντιμετώπιζε «κακομεταχείριση και προσβολές» από άλλους μαθητές. Τον εκφοβισμό που εχει δεχθεί απο το σχολικό περιβάλλον προβάλλει ως την πιθανότερη αιτια και ο Αντώνης Παγουρτζής

Στην ελληνοαμαερικανική κοινότητα του Γκάλβεστον ο Αντώνης Παγουρτζής, σύμφωνα με μαρτυρίες ομογενών που μίλησαν στον ΑΝΤ1, έχει τη φήμη ενός περήφανου ανθρώπου με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και την οικογένεια του. Ο 64χρονος, ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος, προσπαθούσε να κρατήσει τα τέσσερα παιδιά του πολύ κοντά στις ελληνικές τους ρίζες και στην εκκλησία.

- Εχετε εξηγήσεις για το ποια ήταν η αιτία αυτού μακελειού;

"Το Χιούστον ξέρει ποιός είμαι. Η οικογένεια μου είναι μια άριστη οικογένεια. Ο Δημήτρης ήταν ο κολώνα της οικογένειας. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα.Δεν έχει μαλώσει με κανέναν.Τι έγινε δεν ξέρω. Μακάρι να με βοηθήσει ο θεός να μάθω κι εγώ και η οικογένεια μου τι ακριβώς έγινε.Βρισκόμαστε ολοι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Μακάρι να σκότωνε εμένα και όχι τα παιδιά. Πήρα τηλέφωνο στην οικογένεια μου στην Ελλάδα και τους είπα να ανάψουν τρία κεριά: ένα για θύματα, ενα για το γιό μου και ένα για την οικογένεια μου. Οπως έχασαν αυτοί οι γονείς τα παιδιά τους έχω χάσει κι εγώ το γιό μου...Εγώ είμαι 64 χρονών. Εγώ θα πεθάνω και ο γιός μου θα είναι φυλακή;»

-Γνωρίζω ότι χθες κοιμηθήκατε σε φιλικό σας σπίτι. Φοβάστε αντίποινα;

- Bεβαίως φοβόμαστε αντίποινα. Δεν είναι λίγο αυτό που έγινε, έφυγαν πολλές ζωές. Ηθελα να προστατεύσω την κόρη μου και τα εγγόνια μου».

- Τον έχετε δεί τον γιό σας ;

"Oχι ακόμα.Σήμερα θα τον δεί ο εφημέριος της ενορίας μας και ο δικηγόρος».

- Στον ανακριτή είπε οτι «δεν πείραξε τους φίλους του για να έχουν να διηγηθούν την ιστορία του».

«Είναι αλήθεια.Δεν πείραξε κανέναν απο τους φίλους του. Δεν το προκάλεσε αυτό ο γιος μου.. Αυτό είναι σίγουρο και θα αποδειχθεί.Mακάρι να είχα πάρει κάτι είδηση, να βγώ έξω και να το προλάβω. Στους αστυνομικούς ειπα αφήστε με να πάω μπροστά να σκοτώσει εμένα και όχι άλλους...Οταν εφτασα στο σχολείο δεν πήγα να σώσω τον γιό μου,ήθελα να σώσω τα παιδιά».

- Πως εξηγείτε αυτα που βρέθηκαν στην κατοχή του ,ένα μπλουζάκι «Γεννημένος για να σκοτώνω» , ναζιστικά σύμβολα και σταυρούς και υλικό που παραπέμπει σε ακροδεξιές και ναζιστικές ομάδες;

«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πώ πολλά, αλλά κάτι έχει γίνει με το παιδί στο σχολείο...»

- Γράφτηκε ότι είστε μέλος της NRA;

"Aυτά είναι ψέμματα και προέρχονται απο συγγενείς μου στην Ελλάδα. Το κάνουν απο εκδίκηση και ζήλεια.
Δεν ανήκω σε σε καμμία οργάνωση. Η μόνη οργάνωση που έχει ο Παγουρτζής στην καρδιά του είναι η Εκκλησία.Και όλοι το ξέρουν. Οταν έκλεισε η εκκλησια στο Γκάλβεστον εγώ την άνοιξα.Και το ξέρουν όλοι αυτό.Τα παιδία μου μεγάλωσαν μέσα στην εκκλησία».
Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο γιός σας ;

«Εχω όπλα, είμαι κυνηγός και είχα μια φάρμα την οποία νοίκιαζα την δεκαετία του '80.Τα όπλα που είχα στο σπίτι μου είχαν σχεδόν σκουριάσεi και ήταν δηλωμένα».

- Ποια ήταν η σχέση του με την Ελλάδα;

«Την Ελλάδα την αγαπούσε πολύ.Πήγαινε στο χωριό του στην Καρδίτσα , όπως συνήθιζε να μου λέει , για να δεί την γιαγιά του. Απο εννέα μηνών ερχόταν στην Ελλάδα.Εχω μάθει τα παιδιά μου να αγαπάνε την Ελλάδα και το χωριό».

Πηγή: Ant1