Log in
A+ A A-

Ελένη Κουναλάκη: Κέρδισε τον πρώτο γύρο για τον Αντικυβερνήτη Καλιφόρνια

Νικήτρια του πρώτου γύρου των εκλογών για τη θέση του Αντικυβερνήτη της Καλιφόρνια αναδείχθηκε η ομογενής Ελένη Τσακοπούλου - Κουναλάκη, η οποία συγκέντρωσε το 23,5% και θα αναμετρηθεί στον β' γύρο με τον εν ενεργεία Πολιτειακό Γερουσιαστή, Εντ Χερνάντεζ.

 

Ο Χερνάντεζ, ο οποίος ανήκει επίσης στο Δημοκρατικό Κόμμα, συγκέντρωσε ποσοστό 20,8%, με την τελική αναμέτρηση να αναμένεται αμφίρροπη.  Αμφότεροι οι υποψήφιοι θα επιδιώξουν να αντλήσουν ψηφοφόρους από τον Ρεμπουπλικανό Κόουλ Χάρις (18,3%) και τον Δημοκρατικό Τζεφ Μπλέικ (9,3%), που τέθηκαν εκτός διεκδίκησης του αξιώματος.

«Τα καταφέραμε! Με σχεδόν το 100% των τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί, η εκστρατεία μας για μία καλύτερη, πιο ισχυρή Καλιφόρνια, βρήκε πρώτη...», ανέφερε η ανάρτηση της κ. Κουναλάκη στα Social Media.

Η Ελένη Τσακοπούλου - Κουναλάκη έχει καταγωγή από την Αρκαδία, ενώ είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μάρκο Κουναλάκη, με καταγωγή από τα Χανιά, ενώ διαθέτει στο βιογραφικό της μια επιτυχημένη θητεία ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία.