Log in
A+ A A-

Ομογενής από την Αυστραλία δώρισε 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε φιλανθρωπική οργάνωση. Διαβάστε την ιστορία του

Συγκίνηση προκαλεί η δωρεά ενός 90χρονου ομογενή από την Αυστραλία, ο οποίος προσέφερε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων σε Ίδρυμα για αναξιοπαθούντες ηλικιωμένους.  Διαβάστε την Ιστορία του Νίκου Βουρνάζου, η οποία θα μπορούσε να γίνει σενάριο... ταινίας.

Χαρακτηριστικό της περίπτωσης του κ. Βουρνάζου είναι πως πήρε την απόφσαη να μεταναστεύσει σε σχετικά μεγάλη ηλικία, καθώς ήταν ήδη 71 ετών (1995)!  Είχε προηγηθεί μια πολύ δύσκολη ζωή, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον πόλεμο και την κατοχή και την φτώχεια της μεταπολεμικής περιόδου.

Ο Νίκος Βουρνάζος είναι γεννημένος το 1924 στην περιοχή Χρυσάνθου Αιγιαλείας.  Όπως προαναφέρθηκε, τα παιδικά χρόνια ήταν πολύ δύσκολα.  Τελειώνοντας το Δημοτικό, αναγκάστηκε να δουλεύει για να συντηρήσει τα έξι μικρότερα αδέλφια του.  Κατά την διάρκεια του πολέμου και της Κατοχής, οργανώθηκε στην Εθνική Αντίσταση (ΕΑΜ) απ' όπου και απολύθηκε μετά την συμφωνία της Βάρκιζας.  Το 1951 κατάφερε και τελείωσε το Γυμνάσιο και στην συνέχεια έγινε δεκτός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.  Όμως, τα οικονομικά προβλήματα δεν του επέτρεψαν να σπουδάσει.

Πέρασαν χρόνια, και το 1995 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να φύγει για την μακρινή Αυστραλία. Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας και το 2002, όντας 78 ετών πλέον, έκανε πραγματικότητα ό,τι δεν έκανε κάποτε στην Πάντειο: Πήρε στα χέρια του Πανεπιστημιακό πτυχίο και συγκεκριμένα αυτό της Φιλολογίας.  Ήταν ο γηραιότερος στην τελετή αποφοίτησης.

Σήμερα είναι 90 ετών και ζει μαζί με την σύζυγό του, Άννα, με την οποία αποφάσισαν να δωρίσουν το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στην ομογενειακή οργάνωση "Φροντίδα".