Log in
A+ A A-

Βοστώνη: Αντίστροφη μέτρηση για την παρέλαση

Μπορεί το βλέμμα της ελληνοαμερικανικής ομογένειας να είχε στραφεί, κατά κύριο λόγο, στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου του Μανχάτταν, παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν και πόλεις που θα γιορτάσουν την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας μια εβδομάδα αργότερα, με τα βλέμματα να στρέφονται στην Βοστώνη.


Ήδη, από την Δευτέρα, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κορύφωση των εκδηλώσεων.

Στην παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής και εκτείνεται από την Boylston Street και θα καταλήξει στην Charles Street, αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών οι κοινότητες, τα σχολεία και οι σύλλογοι της Νέας Αγγλίας, ενώ ξεχωριστή θέση θα έχει το Τμήμα Ομογενών Ευζώνων, που έχει συσταθεί από την Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Την Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014 στις 12 το μεσημέρι, ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Deval Patrick και οι Πολιτειακοί Βουλευτές θα υποδεχθούν την αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των εορτασμών της ελληνικής Ανεξαρτησίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο State House της Μασαχουσέτης.

Την ίδια ημέρα, στις 2:30 το μεσημέρι, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη, Ιφιγένεια Καναρα, θα πραγματοποιήσει δεξίωση ανοιχτή για το κοινό στο Γενικό Προξενείο (86 Beacon Street, Βοστώνη)

Την παραμονή (Σάββατο 5 Απριλίου) στο Carver Grand Ballroom του Revere Hotel θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος δείπνος και το καθιερωμένο γκαλά, με το κοκτέηλ να ξεκινά στις 6:30 το απόγευμα και την κυρίως εκδήλωση στις 7:30. Η καθορισμένη δωρεά συμμετοχής είναι 100 δολάρια και κρατήσεις μπορούν να γίνουν στα τηλέφωνα 978.835.1455. 617.699.5687 or 617.840.5868

Την Κυριακή στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ελληνορθόδο Καθεδρικό Ναό της Νέας Αγγλίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Μεθόδιου.

Τέλος, μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ειδική εορστατική εκδήλωση στο Boston Common Parkman Bandstand.