Log in
A+ A A-

Ο Λευκός Οίκος γιόρτασε την 25η Μαρτίου

Μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης έστειλαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατά την διάρκεια της ετήσιας καθιερωμένης γιορτής που πραγματοποιεί ο Λευκός Οίκος, στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

Πριν από τον Αμερικανό Πρόεδρο, τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που εστίασε στα βήματα προόδου της ελληνικής οικονομίας.  Επίσης, έκανε αναφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο και συνεχάρη για τις προσπάθειες της Κυβέρνησής του.

Ο κ. Ομπάμα στάθηκε, κατά κύριο λόγο, στις σχέσεις των δυο χωρών, ενώ, αναφερόμενος στην γιορτή της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, τόνισε πως "για μια ημέρα, είμαστε όλοι Έλληνες".

«Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα-δίπλα ως εταίροι και σύμμαχοι» τόνισε ο κ. Ομπάμα, για να κλείσει, στην συνέχεια, την ομιλία του, με την προσφώνηση "Ζήτω η Ελλάς!".

Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, που ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ομπάμα για την εκδήλωση και την φιλοξενία, για να κάνει και αυτός την δική του αναδρομή στους δεσμούς φιλίας που συνδέουν Έλληνες και Αμερικανούς.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, από πλευράς της Κυβέρνησης, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.