Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ομογενής καθηγήτρια εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Σε μια περίεργη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε σχολείο εμπλέκεται το όνομα μιας Ελληνοαμερικανίδας εκπαιδευτικού, η οποία φέρεται να ώθησε στην απόλυση μια 30χρονη Γυμνάστρια επειδή δεν ενέδωσε στις ερωτικές της προτάσεις!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "New York Daily News" πρόκειται για την 41χρονη Σοφία Μέμος, Διευθύντρια της Riverdale/Kingsbridge Academy, η οποία κατηγορείται ότι συκοφάντησε την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Carisa Gaylardo ότι έχει σχέση με μαθήτρια, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί από το σχολείο και να μείνει άνεργη.

Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, η Carisa Gaylardo υποστηρίζει ότι η Μέμος την πλησίασε και της ζήτησε να λάβει μέρος σε σεξουαλικές περιπτύξεις με την ίδια και τον σύζυγό της.  Αυτή όμως αρνήθηκε και, σύμφωνα πάντα με τη μηνυτήρια αναφορά, άρχισε να δέχεται "πόλεμο", με αφορμή την στενή σχέση που είχε αναπτύξει με μια 17χρονη μαθήτρια, για την οποία ξεκίνησε διοικητική έρευνα.

"Μεταξύ της καθηγήτριας και της μαθήτριας είχαν ανταλλαγεί, μέσα σε ένα μόνο μήνα, τουλάχιστον 1000 γραπτά μηνύματα", αναφέρει το πόρισμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την 30χρονη.  Από την πλευρά της, τόσο η Γυμνάστρια όσο και η μαθήτρια, ανταπάντησαν ότι τα μηνύματα αυτά αφορούσαν καθαρά τις αθλητικές δραστηριότητες της 17χρονης, που "αγωνιζόταν σε τρία μαθήματα και ζητούσε συμβουλές".

Αντίθετα, η Σοφία Μέμος δηλώνει πως καθηγήτρια και μαθήτρια είχαν στενές σχέσεις που ξεπερνούσαν την τυπική σχέση εκπαιδευτικού - μαθητή, αφού "η μαθήτρια ερχόταν στο γραφείο των καθηγητών μόνο και μόνο για να πιάσει την κουβέντα με την Γυμνάστρια, κάτι που είναι αντιεπαγγελματικό από πλευράς της".

Πλέον, η 30χρονη ζητάει την επαναπρόσληψή της και στρέφεται εναντίον της Ελληνοαμερικανίδας, λέγοντας ευθέως πως μεθόδευσε την σπίλωση του ονόματός της και της υπόληψής της μόνο και μόνο επειδή δεν δέχτηκε την πολλαπλή σεξουαλική συνεύρεση.  Μάλιστα, δηλώνει ότι η ερωτική προσέγγιση είχε γίνει τόσο προσωπικά όσο μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Πάντως, για να επαναπροσληφθεί, η Γυμνάστρια θα πρέπει να πείσει το Δικαστήριο ότι δεν είχε αναπτύξει απαγορευμένες σχέσεις με την 17χρονη αφού, ακόμη κι αν όντως η Μέμος είχε "εκδικητικά" κίνητρα, η όποια σεξουαλική προσέγγιση μεταξύ μαθητή - εκπαιδευτικού απαγορεύεται ρητά.