Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Βοστώνη: Μητροπολίτης Σουηδίας εξελέγη ο π. Κλέοπας Στρογγύλης

Την εκλογή του ιερατικού προϊστάμενου του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοστώνης, π. Κλέοπα Στρογγύλη, σε Μητροπολίτη Σουηδίας, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  Τι δήλωσε ο π. Κλέοπας στο newgreektv.com

Υπηρέτησε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για 22 ολόκληρα χρόνια.  Τα τελευταία 5 εξ αυτών, ήταν ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Βοστώνης, στεκόμενος στο πλευρό του Μητροπολίτη Βοστώνης, κ. Μεθόδιου, και αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον ελληνορθόδοξο πληθυσμό της Νέας Αγγλίας.  Πλέον, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ο π. Κλέοπας Στρογγύλης λαμβάνει το αξίωμα του Μητροπολίτη και καλείται να διατηρήσει και να ενισχύσει την ελληνορθόδοξη πίστη στο ποίμνιο της Σουηδίας, όπου και αναλαμβάνει σύντομα καθήκοντα.

Η ανάδειξη του π. Κλέοπα ως Μητροπολίτη Σουηδίας αποφασίστηκε από την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τον ίδιο να μην μπορεί να κρύψει την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του για αυτήν την εξέλιξη.

"Είμαι ευγνώμων στον Θεό και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη, και την Σύνοδο του Πατριαρχείου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους", ήταν τα πρώτα λόγια του π. Κλέοπα στο newgreektv.com.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η χειροτονία του π. Κλεοπα Στρογγύλη σε επίσκοπο θα γίνει στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, πιθανότατα την 21η Μαιου και, στην συνέχεια, θα καθοριστεί η ημερομηνία ενθρονίσεως.

Ο π. Κλέοπας Στρογγύλης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μητροπολίτη Βοστώνης, κ. Μεθόδιο, και τους Έλληνες της Νέας Αγγλίας, οι οποίοι και αποτελούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια τους δικούς του ανθρώπους, κατά την διάρκεια της θητείας του στον Καθεδρικό Ναό. Θ

"Εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου, πρώτα προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βοστώνης για την πολυετή στηριξή του, την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ Μαρίκα Αρβανίτη, τα μέλη του Δ.Σ. και ολόκληρη την οικογένεια του Καθεδρικού Ναού για την αγάπη τους, την στήριξή τους, την ενθάρρυνσή τους.  Τους παρακαλώ όλους, και ευρύτερα την ελληνοαμερικανική οικογένεια της Νέας Αγγλίας, να προσεύχονται για μένα για να ευλογήσει ο θεός την διακονία μου στην Μητρόπολη Σουηδίας".

Παράλληλα, ο π. Κλέοπας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και στο σύνολο της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, τονίζοντας ότι θα είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά του, καθώς υπηρέτησε για 22 χρόνια την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

"Ο κόσμος θα είναι πάντα μέσα στην προσευχή μου και δεν τους εγκαταλείπω ποτέ", κατέληξε.