Log in
A+ A A-

7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη

Με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί, από τις 3 έως τις 16 Οκτωβρίου, το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη.

Κατά την διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ θα κάνουν πρεμιέρα στην Αμερική ταινίες και  ντοκυμαντέρ, δίνοντας την ευκαιρία στο ελληνικό - και όχι μόνο - κοινό να πάρει μια γεύση από τις σύγχρονες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Πρόκειται για τις ταινίες "Χαρά" του Ηλία Γιαννακάκη, "Ματζουράνα" της Όλγας Μαλέα και "Το δέντρο και η κούνια" της Μαρίας Ντούζα, ενώ τα ντοκυμαντέρ είναι το "Μαύρο Κουτί" (Black Box) του Γεράσιμου Ρήγα και τα "Γυμνά Χέρια" του Γιώργη Σκεβα.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ιδρύματος Ελληνοαμερικανικού Πολιτισμού, ενώ χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από δωρεές οργανισμών, εταιρειών και ιδιωτών. Από το ξεκίνημά του το 2007, το Φεστιβάλ έχει παρουσιάσει περισσότερες από 55 ταινίες μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα, οι περισσότερες εκ των οποίων προβλήθηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Φέτος, το Φεστιβάλ θα γίνει στο Μουσείο Κινηματογράφου στην Αστόρια, στις 5 και 6 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στο αμφιθέατρο του NYIT στο Μανχάταν, στις 11 μέχρι 13 Οκτωβρίου. Όπως κάθε χρόνο, μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και προβολές στο φημισμένο Cinema Village της Νέας Υόρκης.