Log in
A+ A A-

ΑΧΕΠΑ: Ικανοποίηση για τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής

Την ικανοποίησή τους για τις συλλήψεις της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής εκφράζουν με επίσημες τοποθετήσεις τους οι μεγαλύτερες ελληνοαμερικανικές και ελληνοεβραϊκές οργανώσεις της ομογένειας.

"Η αμερικανική ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση, η οποία ιδρύθηκε πριν από 91 χρόνια στις ΗΠΑ για να προστατεύσει τους Έλληνες μετανάστες από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος τους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα.  Ο εξτρεμισμός και οι ακραίες συμπεριφορές δεν αποτελούν λύση. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα ζητά την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας και όταν η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη για να αντιμετωπίσει ίσως τις χειρότερες προκλήσεις στην σύγχρονη ιστορία της", αναφέρει χαρακτηριστική ανακοίνωση της ΑΧΕΠΑ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή.

"Το ξεκάθαρο μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι οι δυνάμεις του βίαιου εξτρεμισμού αποτελούν απειλή για την κοινωνία και δεν θα γίνουν ανεκτές", αναφέρει ο εκτελεστικός Διευθυντής, Ντέιβιντ Χάρις.