Log in
A+ A A-

Ρανιέρι: "Αντοχή και ταχύτητα, όχι αργός ρυθμός"

Μόνο νίκη θέλει η Εθνική Ελλάδος στον κρίσιμο Σαββατιάτικο αγώνα κόντρα στην Φινλανδία.  Διαβάστε τι δήλωσε ο Κλάουντιο Ρανιέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το ματς.

 

Το στίγμα του για την Εθνική ομάδα που θέλει να φτιάξει, έδωσε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Φινλανδία ο Κλάουντιο Ρανιέρι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να αλλάξει πράγματα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, να δει την ομάδα να επιτίθεται, να έχει αντοχή και ταχύτητα και δεν του αρέσει ο αργός ρυθμός. Φυσικά, αναφέρθηκε και στην επικείμενη αντίπαλο της Εθνικής, τη Φινλανδία, αλλά και στο βαθμό ετοιμότητας του Βασίλη Τοροσίδη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΩΔΗΣ:

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ιταλού κόουτς:

Για το πόσο διαφορετικό είναι να είναι προπονητής Εθνικής ομάδας: "Φυσικά και υπάρχουν διαφορές. Δεν έχεις τόσο χρόνο να δουλέψεις με την ομάδα κι αυτό είναι δύσκολο. Ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για την Εθνική Ελλάδας που έχει επιτυχίες. Προσπαθώ σταδιακά να περάσω όσα θέλω".

Για το αν έχει μάθει την Εθνική μας: "Χρειάζεται χρόνος για να μάθεις τους παίκτες και για να καταλάβει ο προπονητής τις συνήθειες του καθενός. Επιπλέον, χρειάζεται χρόνος για να μάθουν οι παίκτες τις ιδέες του. Ωστόσο, μετά από έναν μήνα, τα πάντα είναι καλύτερα".

Για τα πλεονεκτήματα της Φινλανδίας σχολιάζει ο Ρανιέρι: "Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα που παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο. Έχω πολύ καλή άποψη για τον Παατελάινεν. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί του στην Αγία Πετρούπολη. Η Φινλανδία είναι επιτυχημένη στον τρόπο με τον οποίο παίζει".

Για το πότε θα έχει περάσει αυτά που θέλει, ανέφερε: "Το σημαντικό είναι να καταλαβαινόμαστε με τους παίκτες, δηλαδή τι μπορούν να κάνουν και τι θέλω εγώ. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να αλλάξεις τη νοοτροπία. Μέχρι πρότινος η Εθνική Ελλάδας αμυνόταν βαθιά και έπαιζε με αντεπιθέσεις. Είναι μία καλή στιγμή για να αλλάξουμε, αλλά να γίνει σταδιακά. Δεν μπορεί να γίνει αμέσως. Πώς γίνεται, όμως, να αλλάξεις έχοντας ελάχιστες μέρες με τους παίκτες; Πρέπει να είσαι έξυπνος. Η Φιλανδία είναι μία καλή ομάδα. Αύριο θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, αλλά δύσκολο και για εκείνους".

Για το τι θέλει με τη Φινλανδία: "Θέλω να δω την ομάδα μου να παίζει ως ομάδα, να έχει αντοχή και ταχύτητα. Δεν μου αρέσει η ομάδα να παίζει με αργό ρυθμό. Η Φινλανδία κλείνει καλά τους χώρους. Αν παίζουμε αργά, τότε θα δίνουμε τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν πίσω. Επίσης, θέλω να δω καλά οργανωμένη την ομάδα μου. Σταν τελευταία παιχνίδια η Φινλανδία κέρδισε το 70% των προσωπικών μονομαχιών. Εγώ αύριο θέλω να δω να κερδίζουμε το 51%".

Για τον Γιώργο Καραγκούνη, είπε: "Όλοι ξέρουν τον Καραγκούνη, αλλά η ηλικία είναι η ηλικία, δεν μπορεί να τη νικήσει κανένας. Είναι καλό για εκείνον να μείνει μαζί μου και να με βοηθήσει να βελτιωθώ. Είναι ένας θρύλος στην Ελλάδα και όλοι τον ξέρουν. Θέλω την εμπειρία του. Θέλω να έχουμε νεαρούς παίκτες, αλλά εκείνοι χρειάζονται κάποιον να τους βοηθάει. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο έχοντας παίξει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Μίλησα μαζί του και του εξήγησα τι θέλω να κάνω. Εκείνος μίλησε και με τους παλιούς του συμπαίκτες. Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνουν οι παίκτες τη φιλοσοφία μου. Έχουμε αρκετές ομοιότητες ως Ιταλοί με το ποδόσφαιρο που παίζει η Ελλάδα. Ωστόσο, πρέπει να αλλάξουμε λίγο αυτό. Η Φινλανδία αύριο θα μας περιμένει να επιτεθούμε".

Για τον αυριανό αγώνα: "Είναι διαφορετικά παιχνίδια, διαφορετικές ομάδες. Η Φινλανδία είναι λίγο καλύτερη οργανωτικά ομάδα. Με τη Ρουμανία δεχτήκαμε γκολ στο 8'. Από κάποια φάση και μετά παίζαμε με παίκτη περισσότερο και ήταν όλοι πίσω. Ήταν δύσκολο να βρούμε λύση. Η Φινλανδία έχει διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Είδαμε παιχνίδια και καταλάβαμε πώς παίζουν".

Για τις ιδέες του προπονητή, τόνισε: "Άλλο είναι οι ιδέες του προπονητή κι άλλο το τι θα γίνει. Θέλω να κάνω κάποια πράγματα, αλλά οι παίκτες μπορεί να μπορούν άλλα. Πρέπει να συμβιβάζονται και ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές".

Για τον Τοροσίδη και το σύστημα, τόνισε: "Νομίζω ότι ο Τοροσίδης είναι εντάξει, έτσι ελπίζω. Θα πρέπει να το δω μετά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω το σύστημα. Είναι δύσκολο. Όταν έρχεται ένας προπονητής σε μία ομάδα πρέπει να αλλάζει σταδιακά. Δεν είμαι μάγος για να αλλάξω αμέσως τα πάντα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο ανάμεσα στα παιχνίδια".

Για τις προεπιλογές, σχολίασε: Έπρεπε να κάνω αρχικά την προεπιλογή για τους παίκτες του εξωτερικού. Ο Γκέκας σκόραρε, αλλά στη συνέχεια έπρεπε να δω τι είναι το καλύτερο για εκείνη τη στιγμή. Τον κάλεσα γιατί ήθελα να του δείξω ότι δεν τον έχω ξεχάσει, ότι τον υπολογίζω και ότι παραμένει στα πλάνα μου για το μέλλον".

Sport24