Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Όλα όσα είπαν Σαραβάκος - Κωνσταντίνου (Video)

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί ήταν οι Δημήτρης Σαραβάκος και Γιάννης Αλαφούζος, κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στον Σύνδεσμο Φιλάθλων Παναθηναϊκού Νέας Υόρκης. Τι είπαν για το πλάνο Αλαφούζου, την ΕΠΟ και την πιθανότητα η ομάδα να παίξει φιλικά στις ΗΠΑ το καλοκαίρι. Πώς σχολίασε ο "μικρός" την αποτυχία στο Μουντιάλ του 94 και την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Δημήτρης Σαραβάκος και Βασίλης Κωνσταντίνου ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της φετινής χοροεσπερίδας της Panatha USA, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Melrose Ballroom, υπό τους ήχους του Πάνου Κιάμου. Η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία, καθώς ανήκει στους ένθερμους φίλους της ομάδας - και υποστηρικτές του Συνδέσμου - Αντώνη Γεωργαντώνη και Βασίλη Μεσσάδο.

Όμως, μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η παρουσία τους στα γραφεία της Panatha USA στην Αστόρια, την Πέμπτη, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους φίλους της ομάδας και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, τόσο δικές τους όσο και των δημοσιογράφων, σε μια "διευρυμένη" συνέντευξη Τύπου.

Αρχικά, τα δυο στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δέχτηκαν ερωτήσεις για την αγωνιστική αλλά και οικονομική κατάσταση της ομάδας, με ορισμένους φίλους των "πρασίνων" μάλιστα να εμφανίζονται ενοχλημένοι για τις επιπτώσεις των προβλημάτων της ΠΑΕ στην αγωνιστική εικόνα.

"Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε ο Παναθηναϊκός να εξυγιανθεί οικονομικά από λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν. Ήδη πάμε πολύ καλύτερα. Από εκεί και πέρα, εάν θέλουμε να αλλάξει ριζικά η εικόνα της ομάδας, θα πρέπει να έρθει ένας επενδυτής, που τον...ψάχνουμε και δεν μπορούμε να τον βρούμε.", απάντησε ο Δημήτρης Σαραβάκος σε "ανυπόμονο" φίλαθλο, για αναφερθεί στην συνέχεια στον ρόλο του Γιάννη Αλαφούζου.

"Ο κ. Αλαφούζος ανέλαβε σε μια δύσκολη εποχή που κανένας δεν πλησίαζε και αυτό είναι προς τιμήν του. Υπάρχουν προβλήματα, τα οποία όμως τα ξεπερνάμε. Αγωνιστικά, εμείς θέλουμε να βλέπουμε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση.", συνέχισε ο "μικρός".

Κωνσταντίνου: Κατευθυνόμενες ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος συμπλήρωσε πως η διοίκηση Αλαφούζου έχει ήδη καταβάλει 14 εκατομμύρια ευρώ σε ΦΠΑ. Στην συνέχεια όμως αναφέρθηκε στο εξωαγωνιστικό μέτωπο, χαρακτηρίζοντας την ΕΠΟ "κατευθυνόμενη".

"Ο κ. Αλαφούζος έχει να αντιμετωπίσει μια κατευθυνόμενη ΕΠΟ και μια σούπερ λίγκα που είναι με το μέρος της ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να το πολεμήσουμε με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν θέλουμε να μπούμε σε παράνομες πράξεις. Έχουμε κάνει τις ενέργειές μας, υπάρχουν και δικαστήρια που θα έρθουν τους επόμενους μήνες, ώστε να γίνει εξυγίανση του ελληνικού ποδοφαίρου. Ακόμη και στα θέματα της διαιτησίας είμαστε μόνοι μας.", δήλωσε ο "Αγριόγατος", που δέχτηκε αμέσως μετά ερώτηση για το κατά πόσον η οικογένεια Βαρδινογιάννη εξακολουθεί να έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό.

"Δεν υπάρχει κανένας Βαρδινογιάννης πίσω από τον Αλαφούζο", απάντησε ο κ. Κωνσταντίνου, καλώντας στην συνέχεια τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να υποστηρίξουν το εγχείρημα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αφού, όπως είπε "δεν είναι δυνατόν να έχουμε μόνο 10.000 μέλη και όχι 40.000".

Μάλιστα, αντιπροσωπεία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αναμένεται να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη τον Μάιο, προκειμένου να παρουσιάσει το τελικό πλάνο της για την προσέγγιση μελών από την ομογένεια.

Σαραβάκος: "Γιατί πήγα στην ΑΕΚ..."

Οι ερωτήσεις που δέχτηκαν οι δυο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν αφορούσαν μόνο στην διοικητική τους αρμοδιότητα, αλλά και το αγωνιστικό τους παρελθόν. Σε μια από αυτές, ο Δημήτρης Σαραβάκος κλήθηκε να απαντήσει για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 1994.

"Δεν μου έγινε καμία πρόταση τότε από τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος, κ. Βαρδινογιάννης, προφανώς είχε κάποια άλλα θέματα και δεν μου έκανε καμία πρόταση για να παραμείνω. Έτσι ήρθε η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ".

Αναφορικά με την Εθνική Ελλάδος και την αποτυχία στο Μουντιάλ του 94, ο Δημήτρης Σαραβάκος παραδέχτηκε ότι υπάρχει ευθύνη από πλευράς των ποδοσφαιριστών, εξαπέλυσε όμως και βέλη κατά της τότε Διοίκησης της ΕΠΟ, για την οποία υποστήριξε ότι έκανε "πολλά λάθη". Αντίθετα, έπλεξε το εγκώμιο του αείμνηστου πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Αλκέτα Παναγούλια.

"Ο Αλκέτας ήταν άριστος σαν ψυχολόγος. Παράλληλα όμως, κοουτσάριζε και αρκετά καλά".

"Φυλάμε πράσινες Θερμοπύλες"

Η Panatha USA είναι ο Σύνδεσμος Φίλων του Παναθηναϊκού με έδρα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, που ιδρύθηκε το 2008, από ομογενείς φίλους της ομάδας που αποχώρησαν από το τοπικό παράρτημα της ΠΑΛΕΦΙΠ. Έχει περίπου 300 εγγεγραμμένα μέλη, κάθε ηλικίας, ορισμένα από τα οποία έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στις ΗΠΑ. Παράλληλα, πρόσφατα απέκτησε παράρτημα και σε άλλες Πολιτείες, όπως η Φιλαδέλφεια.

"Φυλάμε πράσινες Θερμοπύλες", συνηθίζει να δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βλάσης Αναστασίου, ο οποίος, μαζί με τον προκάτοχό του, Νίκο Μπάρδη, προωθεί τα θέματα της Panatha USA.

Οι φίλοι του ΠΑΟ στη Νέα Υόρκη ίσως έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν την ομάδα από κοντά το καλοκαίρι, καθώς, όπως γνωστοποίησε ο Δημήτρης Σαραβάκος, η Διοίκηση θα προσπαθήσει να κλέισει φιλικά παιχνίδια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.