Log in
A+ A A-

Το μήνυμα σε Κασάμι: Ο Μίτσελ το έχει ξανακάνει

Το μήνυμα του Μίτσελ στον Κασάμι δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Ο Ισπανός τεχνικός έχει πράξει κάτι ανάλογο με τον Σάμαρη, τον Ντουρμάζ, τον Χολέμπας. Και ο Μήτρογλου την έχει γλιτώσει ελέω... Μπενίτες.

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε και φιλοδώρησε με πέντε τέρματα τον Πανθρακικό το μεσημέρι της Κυριακής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τέλος της αναμέτρησης ήταν το ίδιο... δροσερή, όσο και η απόδοση των "ερυθρολεύκων" στο Φάληρο.

Ο Μίτσελ ρωτήθηκε για την μη χρησιμοποίηση του Παϊτίμ Κασάμι, την στιγμή που ο Ελβετός διεθνής μέσος ήταν στον πάγκο των αναπληρωματικών και στο ματς του Τορίνο κόντρα στην Γιουβέντους. Τότε ο Κασάμι είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι στον Πανθρακικό ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να τον κρατήσει απλό θεατή του αγώνα.

Μίτσελ: "Μόνο όποιος παίζει ομαδικά"
"Σήμερα δεν έπαιξε ο Κασάμι, γιατί υπήρχε άλλος παίκτης να παίξει στη θέση του. Σε κάθε περίπτωση συνεχώς λέω ότι σε αυτή την ομάδα θα παίζει μόνο αυτός που θέλει να παίζει ομαδικά και δεν θα κάνουμε για κανέναν εξαίρεση, ακόμα κι αν αυτός ο ποδοσφαιριστής λέγεται Κασάμι", απάντησε ορθά κοφτά ο Μίτσελ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την μη χρησιμοποίηση του 22χρονου μέσου.

Η τοποθέτηση του 51χρονου κόουτς δημιούργησε εντύπωση αλλά δεν θα έπρεπε. Και αυτό διότι με ανάλογο τρόπο έχει πράξει στο παρελθόν. Το έχει κάνει με τον Χοσέ Χολέμπας και όταν ο Ελληνογερμανός επανήλθε στην εντεκάδα ήταν "τούρμπο".

Το έχει κάνει πρόσφατα με τον Τζίμι Ντουρμάζ, αφήνοντας τον ακόμη και εκτός 18άδας. Αλλά το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα δεν είναι άλλο από τον Ανδρέα Σάμαρη. Το καλοκαίρι του 2013 και λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Λιούμπομιρ Φέισα ολοκλήρωσε την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στην Μπενφίκα.

Τον Σέρβο προόριζε για βασικό ανασταλτικό μέσο ο Μίτσελ και τον είδε να "χαιρετάει" στο παραπέντε. Δεν χάρηκε για εκείνη την εξέλιξη ο Ισπανός τεχνικός αλλά δεν... παραδόθηκε κιόλας. Πολύ γρήγορα αποφάσισε πως ο Ανδρέας Σάμαρης θα πάρει φανέλα βασικού και αυτός θα είναι που θα καλύψει το κενό του Φέισα.

Απόφαση που ξένισε πολύ κόσμο, καθώς ένας ταλαντούχος μεν αλλά άπειρος δε κεντρικός μέσος, καλούνταν να σηκώσει το βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας. Μετά από μια δύσκολη περίοδο, ο Σάμαρης στάθηκε στα πόδια του και με τις εμφανίσεις του δικαίωσε τον προπονητή του. Μέχρι τον Γενάρη το πράγμα δούλεψε πολύ καλά, όταν ο Μίτσελ διέκρινε πράγματα που δεν του άρεσαν στην αγωνιστική συμπεριφορά (και όχι μόνο) του Σάμαρη.

Τότε λοιπόν ο Μίτσελ δεν το πολυσκέφτηκε: στον πάγκο ο Σάμαρης και φανέλα βασικού στον Εντινγκά έως το τέλος της σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο ο Ισπανός τεχνικός ήθελε να νουθετήσει τον παίκτη του. Να του θυμίσει την πορεία του, ποιος πραγματικά είναι και πως μόνο μέσα από την ομαδική λειτουργία μπορεί και πρέπει να αναδείξει το ταλέντο του.

Δεν είναι κρυφό πως ο Κασάμι είναι ένας ποδοσφαιριστής με μπόλικο ταλέντο, που ενδεχομένως να μην χωρά στα στενά ποδοσφαιρικά όρια της Ελλάδας. Η μεταγραφή του το περασμένο καλοκαίρι πέρασε μέσα από κύματα, ωστόσο ο Ελβετός μέσος πείστηκε πως στον Ολυμπιακό θα έχει την ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο, να σταθεροποιήσει την απόδοση του και να ξεδιπλώσει το πλούσιο -επαναλαμβάνουμε- ταλέντο που διαθέτει.

Σαν χαρακτήρας ο Κασάμι δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου. Έχει ιδιαιτερότητες και στις πρώτες του μέρες στο Ζέεφελντ, ο Αμπιντάλ ήταν αυτός που είχε αναλάβει την καθοδήγηση του. Στον Πειραιά ο 22χρονος άσος νιώθει καλά και κατάφερε να κερδίσει ξανά μια θέση στην Εθνική Ελβετίας.

Υπάρχει όμως πάντα αυτή η γραμμή που βάζει ο Μίτσελ και δεν επιτρέπει σε κανέναν να την περνάει. Από την στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός διαπίστωσε πως ο Κασάμι... ξεφεύγει, δεν δίστασε να του στείλει το μήνυμα στα παιχνίδια με Γιουβέντους και Πανθρακικό. Και αν χρειαστεί θα το κάνει ξανά.

Ο Μίτσελ δεν έχει πρόβλημα να βλέπει παίκτες του να "μεγαλώνουν" μέσω του Ολυμπιακού. Και ενδεχομένως να φτάνουν ακόμη ψηλότερα στην καριέρα τους εξαιτίας της παρουσίας τους στον πειραϊκό σύλλογο. Με τίποτα όμως δεν θέλει να γίνεται κάτι τέτοιο εις βάρος της ομάδας. Και αυτό θέλει να δώσει στους πάντες να καταλάβουν.

Έφτασε τα 70 γκολ ο Μήτρογλου
Εύλογα έρχεται στο μυαλό η ερώτηση "και με τον Μήτρογλου γιατί δεν συνέβη κάτι ανάλογο;" Ο Μπενίτες... φταίει. Αν ο Παραγουανός ήταν υγιής στο διάστημα που ο Μήτρογλου έκανε του κεφαλιού του, τότε και ο Έλληνας διεθνής στράικερ θα είχε δει την άλλη όψη του νομίσματος.

Υπάρχει σαφώς πάντα ο Δημήτρης Διαμαντάκος, που όμως θέλει προσοχή στον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ δεν θέλει να τον φορτώσει ούτε με συνεχόμενα ματς, ούτε με πίεση περισσότερη από αυτή που μπορεί να διαχειριστεί.

Με την επιστροφή του Μπενίτες και τον Διαμαντάκο να συνεχίζει να ικανοποιεί όταν παίρνει την ευκαιρία, ο Μήτρογλου θα πρέπει να θυμηθεί τον καλό του εαυτό σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να διατηρήσει την θέση του. Όσον αφορά τον Κασάμι; Στην διακοπή θα βρεθεί ξανά με την Εθνική του ομάδα και θα έχει την ευκαιρία να καταλάβει πώς έφτασε ξανά ως εκεί. Αν δεν, τότε ο μόνος που δεν θα κάτσει να σκάσει είναι ο Μίτσελ.

Sport24