Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Στις 12 Φεβρουαρίου η εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων NBAers

Τους τέσσερις Έλληνες διεθνείς καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται στο NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθη, Κώστα Κουφό και Κώστα Παπανικολάου, θα τιμήσει για την προσφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στο Σπίτι του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Στην τελετή θα δώσουν το παρόν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης και ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής, Παναγιώτης Φασούλας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για παρουσία σημαντικών παλαίμαχων αθλητών, που έγραψαν την δική τους Ιστορία στις "χρυσές εποχές" του ελληνικού μπάσκετ.  

Όπως τονίζεται από την Ομοσπονδία, εκτός από την επιβράβευση των τεσσάρων καλαθοσφαιριστών, η εκδήλωση έχει ως στόχο την προβολή της Ιστορίας της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, αλλά και των εξαιρετικών επιδόσεών της, που κάνουν περήφανο τον ελληνισμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι αναμένεται να ενημερωθούν και για την επικείμενη λειτουργία ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με τίτλο "The Hellenic Academic Athletic Fasoulas Foundation", το οποίο θα προσφέρει αθλητικές υποτροφίες σε Έλληνες μαθητές από την Ελλάδα, ενώ θα στηρίζει τις προσπάθειες Ελλήνων που σπουδάζουν και αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Πάντως, η εκδήλωση δεν θα είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό, αλλά σε συγκεκριμένους εκλεκτούς προσκεκλημένους, που θα προέρχονται κυρίως από τον κοινωνικό, επιχειρηματικό και αθλητικό χώρο, της ομογένειας και όχι μόνο.

Χορηγοί του event είναι η Super League Athletic Academy, η ελληνική Ταβέρνα "Κελάρι" και το New Greek TV.