Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τιμούνται οι Έλληνες NBAers

Την δυναμική και την συνέπεια που επιδεικνύει το ελληνικό μπάσκετ, η οποία καταδεικνύεται και από την ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων Ελλήνων παικτών στο NBA, εξήρε ο Υπεύθυνος Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Φασούλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Φασούλας, ο οποίος είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Ε.Ο.Κ. στο φετινό All Star Game του ΝΒΑ, αναφέρθηκε αρχικά στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία την Παρασκευή στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία θα τιμηθούν οι Έλληνες NBAερς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης και Κώστας Κουφός.

«Ο στόχος της εκδήλωσης είναι διττός: Αφενός, να τιμήσουμε τους εκπροσώπους μας στο NBΑ. Αφετέρου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην ομογένεια τα μεγάλα κατορθώματα του ελληνικού μπάσκετ: Ένα άθλημα το οποίο διατηρείται σε υψηλό επίπεδο εδώ και τρεις δεκαετίες – σε ορισμένες περιόδους, όπως σήμερα, αντιστρόφως ανάλογα με την πορεία και την εικόνα της χώρας μας – και έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις σε ευρωπαϊκά, παγκόσμια και ολυμπιακά τουρνουά», ανέφερε η «Αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ, υπενθυμίζοντας ότι η Ε.Ο.Κ. είναι πάντα μεταξύ των προσκεκλημένων στην μεγάλη γιορτή του All Star Game, «καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ».

Τον Παναγιώτη Φασούλα και τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καλωσόρισε ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Ε.Ο.Κ. και προσωπικά του κ. Φασούλα για την πραγματοποίηση του τελετουργικού.

"Για εμάς είναι πολύ μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε την εκδήλωση αυτή και να υποδεχόμαστε τους παίκτες μας, που αγωνίζονται στο NBA", ανέφερε ο κ. Κουμπαράκης.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου Τύπου, Νίκος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για την ομογένεια να υποδέχεται «μια μεγάλη δόξα του ελληνικού μπάσκετ, όπως τον Παναγιώτη Φασούλα», ενώ η Διευθύντρια του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. σε ΗΠΑ – Καναδά, Γρηγορία Καματερού χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Φασούλα «πρότυπο για τα παιδιά μας και άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας».

Στην συνέχεια, ο Παναγιώτης Φασούλας αναφέρθηκε στα δεκάδες Ελληνόπουλα που πραγματοποιούν αθλητικές σπουδές στις ΗΠΑ – στα οποία μάλιστα σε λίγους μήνες θα προστεθεί και η κόρη του, Μαριέλλα – αποκαλύπτοντας πως έχει στόχο, σε συνεργασία με την ομογένεια, να προωθήσει την δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργανισμού για τους νεαρούς αυτούς αθλητές, που θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

«Δεν μιλάω ασφαλώς για έναν φορέα οικονομικής στήριξης, αλλά για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα παρέχει συμβουλευτικές και άλλες υπηρεσίες στην ελληνική γλώσσα, αφού - μην ξεχνάμε - οι αθλητές αυτοί βρίσκονται σε μια ξένη χώρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε Πανεπιστήμια που εδρεύουν μακριά από τις κοιτίδες της ελληνικής ομογένειας,», διευκρίνισε.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης, στην οποία θα παραβρεθεί μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός προσκεκλημένων, θα είναι παρόντες ακόμη ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Κ., Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων, Νίκος Φιλίπππου και ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης. Εκτός από τους τέσσερις παίκτες, τιμητική πλακέτα θα λάβουν πρόσωπα και φορείς που έχουν προσφέρει με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.