Log in
A+ A A-

"Το έδωσε, το έδωσε!" - Όταν η Εθνική σήκωσε την Αστόρια στο πόδι (Video)

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την επική πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το New Greek TV σας υπενθυμίζει τι συνέβη στην Αστόρια μετά το 2-1 στο πέναλτυ του Γιώργου Σαμαρά και πώς έζησαν τον αγώνα οι Έλληνες της Νέας Υόρκης στα ελληνικά καφέ και τους δρόμους της περιοχής.

"Το' δωσε, το΄δωσε!!!!".  Τρεις νεαροί Ελληνοαμερικανοί στο Avenue Cafe φωνάζουν ενθουσιασμένοι και βαράνε με αγωνία το τραπέζι.  Αναφέρονται φυσικά στο πέναλτι που κέρδισε η Εθνική στις καθυστερήσεις του αγώνα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.  Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Σαμαράς εκτελεί.  Σκοράρει.  Η Ελλάδα περνάει στους "8".

Η εικόνα στην Αστόρια θύμισε παλαιές καλές εποχές.  Ομογενείς κάθε ηλικίας στους δρόμους, με γαλανόλευκες σημαίες, να κορνάρουν και να ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο.  "Θα το πάρουμε, δεν το αφήνουμε!", προέβλεπε μέσα στην χαρά του ένας κύριος κάπως μεγαλύτερης ηλικίας.  Ίσως κανείς να μην φανταζόταν ότι η Ελλάδα θα έφτανε λίγες ημέρες αργότερα ένα βήμα πριν την οκτάδα.  Ή μάλλον... ένα πέναλτυ, στον συγκλονιστικό αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

Δείτε το ρεπορτάζ του New Greek TV πριν από έναν ακριβώς χρόνο από το Avenue Cafe και... ως έξτρα προσφορά το αντίστοιχο από το Grand Cafe κόντρα στην Κόστα Ρίκα.  Από τις αξέχαστες στιγμές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, πριν μεταμορφωθεί στο σημερινό "καρναβαλικό γκρουπ" που φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι κόντρα στις Νήσους Φερόε.