Log in
A+ A A-

Το ESPN επιβεβαιώνει: Ο Θανάσης στους Νικς

Την πληροφορία για υπογραφή μερικώς εγγυημένου συμβολαίου ανάμεσα στον Θανάση Αντετοκούνμπο και τους New York Knicks επιβεβαιώνει με δημοσίευμά του το ESPN.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος αξιόπιστη πηγή, Νικς και Αντετοκούνμπο συμφώνησαν για διετές συμβόλαιο, το οποίο όμως η ομάδα δύναται να διακόψει εάν δεν πειστεί από τις επιδόσεις του.

Πάντως, η εξέλιξη αυτή, παρότι αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες του Θανάση να αγωνιστεί στο NBA, δεν του διασφαλίζει 100% την θέση του στο ρόστερ των Νικς.  Όλα αυτά καθώς θα πρέπει να περάσει από ένα τελευταίο καμπ πριν την έναρξη της σεζόν, παρουσία παικτών όπως οι Σόντερς και Άντκινς, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το 15ο επαγγελματικό συμβόλαιο.  Αντίθετα, ο πρώην συμπαίκτης του Θανάση στο Ουεστσέστερ, Λάνγκστον Γκαλαγουέι, έχει διασφαλίσει το 14ο συμβόλαιο, μετά από την αξιόπιστη παρουσία του στην - παραπαίουσα - ομάδα της Νέας Υόρκης στο τέλος της περασμένης εφιαλτικής σεζόν.

Η επιμονή και η επιβράβευση

Αυτό που σχολιάζει εκτενώς το ESPN είναι η επιμονή και η θέληση του Θανάση Αντετοκούνμπο να αγωνιστεί στο NBA.  Άλλωστε, τονίζεται ότι πέρυσι προτίμησε τα 25000 δολάρια ετησίως (!) που του επέφερε η παρουσία του στο Ουεστσέστερ από την υπογραφή ενός συμβολαίου της τάξεως των 550.000 δολαρίων σε ευρωπαϊκή ομάδα, θέλοντας να δουλέψει στην θυγατρική των Νικς και να μείνει πιο κοντά στα "ραντάρ" του Φιλ Τζάκσον.

Μάλιστα, σχολιάζοντας αυτήν την απόφαση, ο ίδιος είχε δηλώσει στο New Greek TV ότι δεν θα παρέμενε στις ΗΠΑ αν δεν είχε εισπράξει αληθινό ενδιαφέρον από πλευράς των Νικς.