Log in
A+ A A-

Εύκολα το 2-0 οι Ουόριορς

Στο πρώτο ματς, ο Curry κι ο Thompson έμειναν στα ρηχά. Και οι Warriors κέρδισαν με 15 πόντους. Στο δεύτερο ματς ο Steph δεν έπαιξε πολύ, όμως ο Klay κι ο Draymond Green έκαναν τη δουλειά και διέλυσαν τους Cavaliers (110-77) για το 2-0 στη σειρά των Τελικών που παρουσιάζεται εντελώς διαφορετική από αυτή που περιμέναμε. Η ομάδα του Golden State κράτησε το πλεονέκτημα έδρας και τώρα θα πάει στο Cleveland για να κερδίσει τα ξημερώματα της Πέμπτης και να "σκουπίσει" τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Και που να πάρουν φωτιά οι "Splash Brothers"

Ο Curry έπαιξε μόλις 25 λεπτά για να πετύχει 18 πόντους με 4/8 τρίποντα, να μαζέψει 9 ριμπάουντ (πρώτος ριμπάουντερ του αγώνα) και να μοιράσει 4 ασίστ. Ο Draymond Green ήταν όμως ο MVP με 28 πόντους (5/8 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 34 λεπτά, την ώρα που ο Klay Thompson έδινε 17 με 4/8 σουτ από τα 7μ.25. Barbosa, Livingston και Iguodala έκαναν ξανά καλή δουλειά ερχόμενοι από τον πάγκο, σε άλλη μια εύκολη βραδιά για τους Πρωταθλητές.

Ο LeBron James έπαιξε 34 λεπτά για να σκοράρει 19 πόντους με 7/17 σουτ, να μαζέψει 8 ριμπάουντ, να μοιράσει 9 ασίστ και να κάνει 7 λάθη! Ο Kyrie Irving είχε 10 πόντους με 5/14 προσπάθειες και μόλις μία ασίστ σε 33 λεπτά. Ο Kevin Love έμεινε στους 5 πόντους σε 21 λεπτά και ο JR Smith επίσης στους 5 με 2/6 σουτ σε 33 λεπτά. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ ο Richard Jefferson, οπότε ακόμη κι αν δεν έχετε δει το ματς, μπορείτε να καταλάβετε πόσο κακή ήταν η βραδιά τους. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η ομάδα του Cleveland έχασε τον Kevin Love που δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι στο πρώτο ημίχρονο, για να αποχωρήσει στο δεύτερο και να μπει στο πρωτόκολο των διασείσεων. Γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του στο Game 3 .

Άντεξαν στο... κακό ματς οι Cavaliers

Ο Kyrie ξεκίνησε ζεστός αυτή τη φορά, οι Warriors χρειάστηκαν τρία λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι, όμως o Bogut τους βοήθησε με 4 γρήγορα blocks να πάρουν το προβάδισμα (11-10) στα μέσα της πρώτης περιόδου. Την ίδια ώρα, ο Curry είχε μαζέψει 6 ριμπάουντ και στο τέλος του δωδεκαλέπτου το 19-21 άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς. Η διαφορά στα λάθη (0-6) ήταν μεγάλη, ενώ ο LeBron James έμεινε για πρώτη φορά άποντος σε πρώτη περίοδο Τελικής σειράς στην καριέρα του. Γενικά το παιχνίδι ήταν πολύ άναρχο.

Όταν πήραν φόρα (οι Warriors), φόρα κατηφόρα

Οι Warriors πάντως επέστρεψαν πιο αποφασισμένοι μετά τις ανάσες που πήραν. Η επίθεσή τους λειτούργησε καλύτερα, πέρασαν γρήγορα μπροστά (42-30) με δυο τρίποντα του Draymond Green και ένα επί μέρους σκορ 20-2. Κι όταν οι Curry - Thompson έβαλαν από ένα μακρινό σουτ, η διαφορά πήγε στους 13 (48-35) για να ξεσπάσει και το κοινό που με τη σειρά του περίμενε από τους "Splash Brothers" να πάρουν μπροστά. Το 52-44 του ημιχρόνου ήταν κολακευτικό για τους Cavs, που σούταραν με 36% και είχαν χάσει τη μάχη των ριμπάουντ.

Πλήρης κατάρρευση για τον "King" James στο δεύτερο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι κράτησαν μια απόσταση ασφαλείας στις αρχές του δεύτερου μέρους, όμως ο Curry έφυγε με τέσσερα φάουλ και ο Love πήγε στα αποδυτήρια! Ένα μίνι ξέσπασμα των GSW τους έδωσε αέρα 14 πόντων, την ώρα που οι Cavaliers έδειχναν να μην έχουν πλάνο στην επίθεση και κυρίως συγκέντρωση. Το πέμπτο τρίποντο του Draymond Green έκανε το 74-57 και κάπου εκεί, η ομάδα του Cleveland έδειξε να τσουλάει στην κατηφόρα. Το 82-62 της τρίτης περιόδου, δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας στην παρέα του "King" James.

Κι όταν άρχισε και το τέταρτο δωδεκάλεπτο, ο εφιάλτης έγινε ακόμη μεγαλύτερος για τους Cavs που βρέθηκαν στο -27 και σταμάτησαν να ασχολούνται με το Game 2. Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή τους τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο πρώτο από τα δυο εντός έδρας παιχνίδια που ίσως δώσουν νέο ενδιαφέρον στη σειρά. Μια σειρά που αλλιώς περιμέναμε κι αλλιώς παρουσιάζεται.

Sport24