Log in
A+ A A-

Σούπερ Λίγκα: Νίκες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα, Βέροια και ΟΦΗ

Ακόμα μία νίκη, τη 14η σε 15 αγώνες, σημείωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε 2-0 του Αρη στη Θεσσαλονίκη. Σκόρερ της αναμέτρησης με την οποία ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκας, ήταν οι Ντομίνγκες (6΄) και Βάις (27΄).

Το σκορ άνοιξε από νωρίς, με τον Βάις να βρίσκει τον Τσόρι Ντομίνγκες στην περιοχή μόλις στο 6΄ και ο Αργεντινός με δυνατό σουτ να γράφει το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν δύο καλές στιγμές με Τάτο (16΄) και Αγκάνθο (18΄), όμως ήλθε το δεύτερο γκολ για τους πρωταθλητές που ουσιαστικά καθάρισαν την αναμέτηρηση πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο. Ο Βάις ελίχθηκε στην περιοχή του Αρη και με σουτ στην κλειστή γωνία του Διούδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 27΄. Παρά τη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Αρης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός "περπατώντας" κρατούσε το προβάδισμα, έχασε και μία καλή ευκαιρία (60΄ Βάις-απέκρουσε ο Διούδης) και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη που τον κρατά σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Αντίθετα, οι "κιτρινόμαυροι" παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και μολονότι το σημερινό ματς σίγουρα δεν υπήρχε ως "τρίποντο" στους υπολογισμούς του Μιλίνκοβιτς, τα περιθώρια στενεύουν.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες : Οικονομόουλος - Βάις, Σιόβας

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος (79΄ Κοτσαρίδης), Αγκάνθο (73΄ Τσουκάνης), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (63΄ Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Τόρες, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ (65΄ Εντινγκά), Βάις (77΄ Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Ολαϊτάν.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Μια εβδομάδα μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος» του Βορρά συνέτριψε 5-2 την -τυπικά γηπεδούχο- Καλλονή στη Νέα Σμύρνη, σε αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική. Οι νησιώτες προηγήθηκαν με το πέναλτι του Περόνε στο 6΄, οι Θεσσαλονικείς ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τα τέρματα των Ολίσε (14΄), Σαλπιγγίδη (29΄, 54΄), Αναστασιάδη (56΄, αυτογκόλ) και Βούκιτς (59΄), ενώ η ΑΕΛΚ μείωσε με τον Μανούσο στο 87΄.

Η ΑΕΛΚ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Περόνε κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γλύκο, για την οποία ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο ίδιος ο Αργεντινός, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Θεσσαλονικέων (1-0). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «απαντήσει» στο 8΄, όταν η μπάλα έφτασε μετά από εκτέλεση κόρνερ στον Σαλπιγγίδη, ωστόσο ο διεθνής επιθετικός από κοντά δεν κατάφερε να τη σπρώξει στα δίχτυα, στέλνοντάς την άουτ. Τελικά η πίεση του ΠΑΟΚ «καρποφόρησε» στο 14΄, όταν ο Λούκας μετά από ατομική ενέργεια «τροφοδότησε» τον Ολίσε, ο οποίος με δυνατό σουτ «έγραψε» το 1-1. Η εξέλιξη αυτή έδωσε «φτερά» στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 29΄, όταν ο Βούκιτς πάσαρε στον Σαλπιγγίδη και αυτός παραβίασε την εστία του Χογκ για το 1-2. Ο διεθνής επιθετικός «χρίστηκε» εκ νέου σκόρερ στο 54΄, όταν ο Λούκας έκανε τη σέντρα-σουτ κι αυτός μπήκε... με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. Στο 56΄ ο ΠΑΟΚ απέκτησε προβάδισμα τριών τερμάτων, όταν ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα «βρήκε» στον Αναστασιάδη και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Χογκ (1-4). Ο... χορός των γκολ για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο 59΄, όταν ο Βούκιτς με ατομική ενέργεια και σουτ διαμόρφωσε το 1-5, ενώ στο 87΄ -και αφού είχε πέσει ο ρυθμός του αγώνα- η Καλλονή μείωσε στο τελικό 2-5 με πολύ μακρινό σουτ του Μανούσου.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Χωριανόπουλος, Γιουκαρής - Γλύκος

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης (65΄ Ντος Σάντος), Χωριανόπουλος, Λεάντρο Πίντο, Ποντάνι, Γιόναν Γκαρσία (64΄ Ντάμπος), Μανούσος, Περόνε, Γάλας (46΄ Κάλφας), Βαλλιός, Γιουκαρής.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Βούκιτς (67΄ Πόζογλου), Λούκας (72΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Λάζαρ, Κατσουράνης (67΄ Τζιόλης), Κίτσιου, Ολίσε.

Τρεις εξαιρετικά σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, πήρε απόψε ο Απόλλωνας Σμύρνης, καθώς σε αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ,νίκησε εντός έδρας τον Πανθρακικό με 3-2. Τα τέρματα της «ελαφράς ταξιαρχίας» πέτυχαν οι Κόρμπος (45' πέναλτι και 58') και Αργυρόπουλος (82'), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσαν ο Χασομέρης στο 90' και ο Ρομέου στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιό δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καμάρας» και στο 14ο λεπτό ο Ιγκόρ σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 24' ο Τζόρβας συνέχισε τις εντυπωσιακές αποκρούσεις, καθώς έδιωξε την μπάλα που βρήκε στον Κόρμπο και όδευε προς τα δίχτυα.

Στο 45ο λεπτό, ο Εμποου ανέτρεψε τον Πετρόπουλο και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον επιθετικό του Απόλλωνα, ο Κόρμπος εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε την «ελαφρά ταξιαρχία» στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 1-0 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η πρώτη αξιόλογη φάση, σημειώθηκε στο 54' όταν Κάσες και Ρομέου έπαιξαν το 1-2 με τον πρώτο να σουτάρει δυνατά, στέλνοντας την μπάλα, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φαρινόλα έκανε παράλληλη σέντρα από δεξιά και ο επερχόμενος Κόρμπος, έπιασε καρφωτή κεφαλιά απ το ύψος του πέναλτι, δίνοντας ασφαλές προβάδισμα στον Απόλλωνα.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Λόρι Σάντσες έδωσε σαφείς οδηγίες για κράτημα της μπάλας και έλεγχο της κυκλοφορίας, με τους παίκτες του να ανταποκρίνονται επαρκώς και να κρατούν την υπερπολύτιμη νίκη και τον Τζόρβα να αποδεικνύει και πάλι ότι βρίσκεται σε άριστη φόρμα, αποκρούοντας την κεφαλιά του Ρομέου από κοντά.

Το τελευταίο οκτάλεπτο δεν ήταν για καρδιακούς. Αρχικά το γκολ που πέτυχε στο 83ο λεπτό ο Αργυρόπουλος, όταν μετά από κάθετη πάσα του Τσοκάνη μπήκε στην περιοχή του Πανθρακικού, απέφυγε τον Σέρεμετ και έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, έδωσε «αέρα» στον Απόλλωνα, που ...τρόμαξε για να φτάσει στην νίκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, Αργυρόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο τελευταίο λεπτό, ο Χασομέρης εκμεταλλεύθηκε αδράνεια των αμυντικών του Απόλλωνα, σημειώνοντας το 3-1, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρομέου διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κίτρινες : Αργυρόπουλος, Ζος, Κανακούδης, Ρομέου

Κόκκινες : Αργυρόπουλος (δεύτερη κίτρινη)

Συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κόρμπος (90' Παπαζαχαρίας), Τσοκάνης, Τσιλιγκίρης (70' Χατζηζήσης), Παντελιάδης, Φαρινόλα, Πετρόπουλος (46' Μπάρκογλου).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάτζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Χρήστου (62' Ζεκίνια), Ζος, Μίκουλιτς, Ρομέου, Εμπόου (75' Ντιόγκο), Μπαϊκαρά, Τζανής, Κάσες, Ιγκόρ (86' Χασομέρης).

Επιστροφή στις νίκες, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, για τον Αστέρα Τρίπολης, που επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου σε αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπαράλες με πέναλτι.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα 20 λεπτά για τις δύο ομάδες χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες. Μετά το 20΄ άρχισαν να «λύνονται» τα πόδια και των δύο ομάδων και στο 24΄ οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία. Μετά από λάθος του Γκόιαν έξω από την περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, ο Κολοβός έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, «μονομάχησε» με τον Ρουμάνο και έπεσε κάτω, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 38΄ οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα, με τον Εντό να σουτάρει από μακριά και να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι των «κυανέρυθρων». Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και στο αμέσως επόμενο λεπτό (39΄) ο Αραβίδης προχώρησε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (42΄) ο Αστέρας έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν, μετά από σέντρα από αριστερά, ο Καράσκο κοντρόλαρε και το σουτ του μέσα από την περιοχή, κόντραρε σε αμυντικό του Πανιωνίου και κατέληξε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τελείως διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο, καθώς η ομάδα της Τρίπολης μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και δημιούργησε ευκαιρίες. Σε μία από αυτές ο Κούρος ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του και ο διαιτητής καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών» και την κίτρινη κάρτα στον Κούρο. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαράλες, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεούχους. Ο Πανιώνιος αντέδρασε και στο 76΄, μετά από γύρισμα του Κούρου στα αριστερά, ο Γιάννου προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, ωστόσο δεν βρήκε καθόλου τη μπάλα και ενώ ήταν ακριβώς μπροστά από το τέρμα του Ερνάντες. Απο εκεί και πέρα τίποτε δεν άλλαξε και ο Αστέρας πήρε το τρίποντο της νίκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπακασέτας, Εντό - Κούρος, Αυλωνίτης

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό, Μουνάφο, Καράσκο (79΄ Σέτι), Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας (57΄ Γκρατσίνι), Μπαράλες (89΄ Χουάνμα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Ανέστης, Παντίδος (69΄ Ντούνης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Κολοβός (89΄ Λάσνικ), Ζαχαράκης (83΄ Παναγιωτούδης), Μενδρινός, Αραβίδης, Γιάννου.

Σπουδαία νίκη στην προπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία σημείωσε σήμερα η Βέροια, που επικράτησε εντός έδρας του Παναιτωλικού με 1-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Μοχάμεντ στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Βέροια ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και έδειχνε να θέλει περισότερο τη νίκη σε σχέση με τον Παναιτωλικό. Έτσι διατηρούσε τον ρυθμό του αγώνα και μετά απο μερικές ευκαιρίες στο 38 λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς ο τερματοφύλακας της ομάδας του Αγρινίου, απέκρουσε τελευταία στιγμή και με πολύ δυσκολία προβολή του Μπεν. Τέσσερα λεπτά αργότερα (42΄) ο Καλτσάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Ράφαελ, ωστόσο το άγχος μάλλον τον κατέβαλε και σημάδεψε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες διαφορές με το πρώτο. Η Βέροια διατηρούσε το ρυθμό του αγώνα ωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την ομάδα του Αγρινίου. Το παιχνίδι ήταν εμφανές ότι χρειαζόταν μια σπίθα για να ζωντανέψει και αυτό συνέβει στο 71΄. Μετά από αδράνεια της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Μπεν επωφελήθηκε της κατάστασης και από κοντά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κώστας Ιωαννίδης (Αργολίδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμαραντίδης, Τραπ, Σιόντης, Γεωργιάδης - Μπελόν, Ράφαελ, Παπουτσογιαννόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Σισοκό, Γεωργιάδης (90΄ Αποτολόπουλος), Μπεν, Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Τραπ (78΄ Σιόντης), Ζεζίνιο (75΄ Παυλίδης), Καλτσάς, Όστοϊτς, Μπάρμπας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Γκόλιας, Καλί, Κούσας, Μουμίν (78΄ Μπόγιοβιτς), Καμαρά, Γοδόι, Γκάλο, Παπουτσογιαννόπουλος, Ιωάννου (75΄ Θεοδωρίδης), Μπελόν (84΄ Μύγας)

Τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, πήρε σήμερα ο ΟΦΗ, καθώς στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, νίκησε εντός έδρας τον Λεβαδειακό με 1-0, χάρη στο τέρμα του Παπάζογλου (7').

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς. Ηταν το 7ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Μιλιάζες, ο Παπάζογλου νίκησε στον αέρα συμπαίκτες και αντιπάλους, δίνοντας προβάδισμα στους Κρήτες. Μάλιστα, οι παίκτες του Σα Πίντο προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά οι προσπάθειες των Κουτσιανικούλη (12' σουτ άουτ), Παπάζογλου (27' κεφαλιά μπλόκαρε ο Στρατηλάτης) και Ογιος (33' δοκάρι προ κενής εστίας), δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΟΦΗ προηγούμενο με διαφορά ενός τέρματος.

Στην επανάληψη, ο Λεβαδειακός έφτασε μια ανάσα απ΄την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μάντζιου στο 46' έστειλε την μπάλα λίγο έξω απ το δοκάρι του Φερνάντες, ενώ στο 53' ο Μπούρμπος απομάκρυνε την μπάλα μετά από επικίνδυνη προσπάθεια του Ροτζέριο. Στο επόμενο 20λεπτο είχαμε ένα δοκάρι με τον Μπούρμπο για τον ΟΦΗ (61') και μια καλή φάση που πέρασε ανεκμεταλλευτη για τον Λεβαδειακό (70'), για να φτάσουμε στο 76ο λεπτό, όταν ο Μιλιάζες εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μακρής μεσα στην μικρή περιοχή, έπιασε καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έω απ το δεξί δοκάρι του Στρατηλάτη. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, που βρήκε τον ΟΦΗ να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να βελτιώνει την θέση του στην κατάταξη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο 89ο λεπτό, ο Ιωαννίδης αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπανούση, αφήνοντας τον Λεβαδειακό με παίκτη λιγότερο.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες : Μπούρμπος, Κονέ

Κόκκινες : Ιωαννίδης

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κουτσιανικούλης (87' Μπανούσης), Παπάζογλου (78' Λαμπρόπουλος), Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (52' Μακουκούλα).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Λυκογιάννης, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας (46' Ροτζέριο), Λαμπρόπουλος (46' Καντζι), Σανγκουϊνέτι, Κονέ (73' Καπό), Ορτέγκα