Log in
A+ A A-

Ευρωμπάσκετ: Ήττα-σοκ από την Φινλανδία (86-77)

Η Εθνική Ελλάδας υπέστη την δεύτερη ήττα της στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, καθώς έχασε με 86-77 από την Φινλανδία στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης. Ως συνέπεια, η Εθνική θα περάσει στη δεύτερη φάση ως τρίτη του ομίλου της, μεταφέροντας τις δύο ήττες που υπέστη από Ιταλία και Φινλανδία.

 

Στο πρώτο μέρος η Εθνική μπορεί να μην ήταν ιδιαιτέρως αποδοτική επιθετικά, αλλά η άμυνα της κατάφερε να περιορίσει τους Φινλανδούς. Συνεπώς μπορεί να μην χτίστηκε κάποια σπουδαία διαφορά, αλλά η «επίσημη αγαπημένη» βρισκόταν σταθερά μπροστά στο σκορ (μέγιστη διαφορά το 28-22) 4 λεπτά πριν το τέλος. Από εκείνο το σημείο η άμυνα άρχισε να χαλαρώνει με τους Φινλανδούς να ευστοχούν σε αλλεπάλληλα σουτ και να καταφέρνουν να προηγηθούν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έστω και με βραχεία κεφαλή (35-36).

Από την αρχή της τρίτης περιόδου κι έπειτα, η άμυνα παρουσίασε επιπρόσθετα προβλήματα που σε συνδυασμό με την πολύ κακή παρουσία στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους στην επίθεση( μόλις 2 πόντοι), έφεραν τους αντιπάλους μας μπροστά στο σκορ με διψήφιο αριθμό πόντων.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες να περιορίσουν την διαφορά, έπεφταν πάνω στον Κάπονεν που σημείωσε 29 πόντους και ήταν εξαιρετικός, σουτάροντας από μέση και μακρινή απόσταση. Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισε κυρίως ο Σπανούλης που στην επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό στον αστράγαλο σημείωσε 17. Θετικός και ο Ζήσης με 19, σκοράροντας όμως την πλειονότητα των πόντων όταν το παιχνίδι είχε κριθεί εναντίον της Ελλάδας.

Αναλυτικά οι σκόρερ του παιχνιδιού για τις δυο ομάδες:

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 4, Μπουρούσης 6, Ζήσης 19, Σπανούλης 17, Περπέρογλου 4, Φώτσης, Παπανικολάου 2, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 10 Καϊμακόγλου 6, Μπράμος 4, Πρίντεζης 5

Φινλανδία (Χένρικ Ντέτμαν): Κοϊβίστο 7, Νίκιλα, Μούρινεν 15 Χαφ 13, Λι 4, Σάλιν 1, Κότι 14, Κόπονεν 29, Χάανπε 1, Μότολα, Αχόνεν 2, Ράνικ

ΣΚΑΪ