Log in
A+ A A-

Λύγισε ο ΠΑΟ στην Τουρκία

Την πρώτη του ήττα στο Τοπ-16 της Ευρωλίγκας γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Κωνσταντινούπολη, χάνοντας από την Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ με 77-72.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες, λόγω της παρουσίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των Τούρκων, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νευρικά και δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, έχοντας 0/7 τρίποντα στα πρώτα λεπτά.  Στην αντίπερα όχθη, οι Τούρκοι, με μπροστάρη τον Μπο Μακάλεμπ, πήραν 
"κεφάλι" 12 πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε τον αγώνα, συγκράτησε την διαφορά στα ίδια επίπεδα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά, κλείνοντας το ημίχρονο με 39-28.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη άρχισαν να ροκανίζουν την διαφορά, και με αποκάλυψη τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, έφτασαν στο σημείο να μειώσουν στους πέντε πόντους, στέλνοντας μήνυμα στην ομάδα του Ζοτς ότι το παιχνίδι δεν τελείωσε ακόμα.  Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και έναν καταιγισμό τριπόντων, οι "πράσινοι" πέρασαν μπροστά με τρεις πόντους (64-67), δείχνοντας ότι μπορούν να φύγουν νικητές από την Πόλη.

Όμως, η Φενέρ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.  Ο Ονάν με τρίποντο ισοφάρισε (67-67) ενώ, μετά από άστοχη επίθεση του Παναθηναϊκού, η τουρκική ομάδα πέρασε και πάλι μπροστά (68-67).  Στην συνέχεια, ο Φώτσης αστόχησε σε τρίποντο, σε αντίθεση με τον Κλέιζα που ευστόχησε (71 - 67) και κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ των Τούρκων.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη για την Φενέρμπαχτσε και η πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, όμως, κατάφερε να συμμαζέψει την διαφορά και να επιστρέψει στην Ελλάδα με ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "εντός προγράμματος".

Κορυφαίοι για τους "πράσινους" οι Κάρυ (14 πόντοι) και Μαυροκεφαλίδης (11 πόντοι), ενώ ο Μπογκντάνοβιτς (15 πόντους) ήταν ο πρώτος σκόρερ των Τούρκων.  Σε ό,τι αφορά τους άλλους παίκτες του ΠΑΟ, ο Μπράμος είχε 9, ο Μπατίστ 4, ο Φώτσης 3, ο Ούκιτς 4, ο Λασμέ 5, ο Διαμαντίδης 9, ο Γκιστ 6 και ο Ματσιούλις 7