Log in
A+ A A-

Παλικαρίσια νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Τουρκίας

Τα πάνω - κάτω έφερε η Εθνική Ελπίδων στο ματς με την Τουρκία στην Κατερίνη, κερδίζοντας με 2-1, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 11' και έμεινε με 9 παίκτες από το 25'.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για την Εθνική, καθώς στο 9ο λεπτό υπέδειξε το σημείο του πέναλτυ σε ανατροπή του Τσαγκιράν από τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, αποβάλοντας με απευθείας κόκκινη τον αμυντικό του Παναθηναϊκού.

Από τα 11 βήματα, ο Μπάσαν δεν αστόχησε και το 0-1 ήταν γεγονός.  Αυτομάτως, οι Τούρκοι απέκτησαν και ψυχολογικό προβάδισμα, το οποίο έγινε ακόμη πιο έντονο όταν ο διαιτητής απέβαλε και τον Κίτσιου για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Ερντογάν.

Με 9 παίκτες και το σκορ εις βάρος της, η Εθνική βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισορροπήσει το παιχνίδι και, τελικά, να φτάσει στην ισοφάριση κοντά στα μέσα του 2ου ημιχρόνου, όταν ο Καρέλης, μετά από άψογη συνεργασία με τον Μαυρία, έγραψε το 1-1.

Το γήπεδο πήρε φωτιά και οι 4000 θεατές αναθάρρησαν, ωθώντας τους διεθνείς στην προσπάθειά τους για ένα δεύτερο γκολ.   Κάτι που επετεύχθη, όταν, στο 89' ο Λυκογιάννης πάσαρε στον Μπουχαλάκη και αυτός έγραψε το 2-1!

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Διούδης, Κούρος, Τριανταφυλλόπουλος, Κίτσιου, Μπάλλας, Λαγός, Κολοβός (66' Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Μαυρίας (76' Βέλλιος), Καρέλης, Γιαννιώτας (46' Λυκογιάννης).

Τουρκία (Αμπντουλάχ Ερκάν): Εζέρ, Μπερμπέρ (60' Τσιφτσί), Τσαλίκ, Ερντογάν, Τσορεκτσί, Αϊχάν, Ουτσάν (70' Ντεμιρτσί), Μπασάν, Καρά (77' Ουνάλ), Τσαγιράν, Εζιακούπ.

Κίτρινες κάρτες: Καρέλης, Μπάλλας, Μπερμπέρ, Αϊχάν, Τσαγκιράν.

Κόκκινες κάρτες: 9' Τριανταφυλλόπουλος, 25' Κίτσιου.

Σκόρερ: 62' Καρέλης, 89' Μπουχαλάκης / 11' Μπάσαν

Η βαθμολογία
1. Πολωνία 15

2. Ελλάδα 12

3. Σουηδία 10

4. Τουρκία 10

5. Μάλτα 7

*Πολωνία και Μάλτα έχουν παιχνίδι περισσότερο