Log in
A+ A A-

Ευρωμπάσκετ: Έχασε από την Κροατία η Ελλάδα και αποκλείστηκε

Εκτός οκτάδας του Ευρωμπάσκετ έμεινε η Εθνική Ομάδα.  Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι, αν και έκαναν το μέγιστο δυνατόν, έχασαν στην δεύτερη παράταση από την Κροατία με 92-88 και αποκλείστηκαν από την διοργάνωση.

 

Η Ελλάδα, με κορυφαίους τους Σπανούλη και Ζήση, ισοφάρισε το παιχνίδι στο τέλος της κανονικής περιόδου και άγγιξε τη νίκη στην πρώτη παράταση, αστοχώντας στην τελευταία επίθεση.  Στην συνέχεια, στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, βρέθηκε πίσω ακόμη και με 7 πόντους, κατάφερε όμως να επιστρέψει και να ισοφαρίσει το παιχνίδι, χάνοντας τελικά στις λεπτομέρειες με 92-88.

Ακόμη κι αν η Εθνική κέρδιζε, η τύχη της στην διοργάνωση εξαρτώνταν από το κατά πόσον η Ιταλία θα έκανε την υπέρβαση και θα κέρδιζε την Ισπανία.  Σε κάθε περίπτωση, ο πρόωρος αποκλεισμός χαρακτηρίστηκε αποτυχία και δεν αποκλείεται η επόμενη μέρα να σημάνει και ολοκληρωτική ανανέωση στο ρόστερ της.

Σε ό,τι αφορά στο Μουντομπάσκετ, η Ελλάδα έχει μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί στην Ισπανία, καθώς θα δοθούν τέσσερις, συνολικά, wild cards συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 36-34, 51-50, 70-70 (κ.α.), 77-77 (α' παράταση), 92-88 (β΄παράταση)

Κροατία (Γιασμίν Ρέπεσα): Τόμιτς 15 (12 ριμπάουντ), Άντριτς 6, Ντρέιπερ 13, Μπογκντάνοβιτς 22, Σάριτς 3, Ρούντεζ 8, Ούκιτς 14, Σίμον 5 (6 ριμπάουντ), Μάρκοτα, Μ. Ντέλας, Ζόριτς 6, Α. Ντέλας.

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 5, Μπουρούσης 21 (9 ριμπάουντ), Ζήσης 14, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 1, Φώτσης, Καββαδάς 8, Καϊμακόγλου 14, Μπράμος 7, Πρίντεζης