Log in
A+ A A-

Ελβετία - Γαλλία 2-5

Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σκόρπισε την Ελβετία η Γαλλία, καθώς, θυμίζοντας την... "πυραυλοκίνητη" ομάδα των Ζιντάν - Ανρί - Τζοργκαέφ, την φιλοδώρησε με πέντε γκολ, εξασφάλισε την πρόκριση και έστειλε μήνυμα πως, σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι έτοιμη για την μεγάλη επιστροφή.

Οι "τρικολόρ" ήταν καταιγιστικοί και βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, πριν καλά - καλά συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο! Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Ζιρού στο 17', ενώ ο Ματουντί πέτυχε το δεύτερο στο 18΄. Αγνώριστοι οι Ελβετοί, δεν μπορούσαν να συμμαζέψουν το αποτέλεσμα και, στο 40', ήρθε ένα ακόμη γκολ, αυτήν την φορά με το Βαλμπουενά, για να δώσει στους Γάλλους στοιχεία... θριαμβευτή.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε και ο Μπενζεμά στο 67' έγραψε το 0-4, ενώ, σε ένα σφυροκόπημα χωρίς έλεος, ο Σισοκό έγραψε το 0-5.

Κάπου εκεί, οι Ελβετοί συνειδητοποίησαν ότι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από ένα και μόνο ματς, αφού είδαν το goal average τους να φτάνει στο -4 και να αποτελεί "πονοκέφαλο" στις περιπτώσεις ισοβαθμιών. Έτσι, εκμεταλλευόμενοι και την χαλάρωση των Γάλλων, έκαναν το 1-5 στο 81 (Τζεμαϊλί) και το 2-5 με τον Τζάκα στο 87'.

Γήπεδο: "Αρένα Φόντε Νόβα"

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λίχτσταϊνερ, Βον Μπέργκεν (9' λ.τ. Σεντέρος), Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Ινλέρ, Μπεχράμι (46' Τζεμαϊλί), Σατσίρι, Μεχμέντι, Τζάκα, Σεφέροβιτς (69' Ντρμιτς).
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ντεμπουσί, Σακό (66' Κοσιελνί), Βαράν, Εβρά, Καμπάγ, Σισοκό, Ματουιντί, Βαλμπουενά (82' Γκριεζμάν), Μπενζεμά, Ζιρού (63' Πογκμπά).

Γκολ: 81' Τζεμαϊλί, 87' Τζάκα / 17' Ζιρού, 18' Ματουιντί, 40' Βαλμπουενά, 67' Μπενζεμά, 73' Σισοκό
Κάρτες: / 88' Καμπάγ