Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για φοροδιαφυγή

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για φοροφυγάδες και οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει νέα εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, επιχειρώντας να ανακαλύψει περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Οι περιπτώσεις αφορούν σε απόκρυψη εισοδήματος, μη απόδοση ΦΠΑ,  έκδοση πλαστών εικονικών τιμολογίων, λαθρεμπόριο και μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr, oύτε το δημόσιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε πλειστηριασμό ακινήτων οφειλετών του δημοσίου στις περιπτώσεις που τα ακίνητα του έχουν δεσμευτεί με απόφαση της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι εφορίες, επίσης, θα μπορούν να ζητούν πληροφορίες για οφειλέτες του δημοσίου που διερευνώνται για ξέπλυμα μόνο με την άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Αυτά ορίζονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η οποία εστάλη σε όλες τις εφορίες και αφορά στο χειρισμό υποθέσεων φορολογούμενων οι οποίοι έχουν πιαστεί στα δίχτυα της αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και τους έχει επιβληθεί απαγόρευση μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων.