Log in
A+ A A-

Macy's: Αποζημιώσεις για ρατσιστική συμπεριφορά

Το ποσό των 650.000 δολαρίων σε αποζημιώσεις καλείται να πληρώσει η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων "Macy's", εξαιτίας ενεργειών εις βάρος μειονοτικών φυλετικών ή εθνικών ομάδων στο κεντρικό κατάστημα του Μανχάτταν, που θεωρήθηκαν ρατσιστικές.

 

Ο δημόσιος κατήγορος της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνέιντερμαν, άρχισε να διερευνά τις καταγγελίες εναντίον της Macy's τον Φεβρουάριο του 2013 και, όπως φαίνεται, δέχθηκε πως οι περισσότερες εξ αυτών είχαν βάση.

"Το γραφείο μας έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες από Αφροαμερικάνους, Ισπανόφωνους και άλλους πελάτες που άνηκαν σε μειονότητες, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν εντός των καταστημάτων Macy's χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει κάποια κλοπή", ανέφερε ο Σνέιντερμαν σε ειδικό Δελτίο Τύπου.

Μεταξύ των ατόμων που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη εναντίον των Macy's ήταν και ένας χολυγουντιανός ηθοποιός, τον οποίο, προφανώς, οι υπεύθυνοι σεκιούριτυ δεν αναγνώρισαν και τον εξέθεσαν μπροστά σε δεκάδες πελάτες που βρίσκονταν στον χώρο.  Ο λόγος για τον Ρομπ Μπράουν, ο οποίος αισθάνθηκε ιδιαίτερα προσβεβλημένος όταν συνελήφθη "προληπτικά" από μυστικούς αστυνομικούς μέσα στα Macy's του Μανχάτταν.  Ο λόγος;  Είχε αγοράσει ένα ρολόι αξίας 1300 δολαρίων, το οποίο και πλήρωσε με την πιστωτική κάρτα.  Όμως, η οικονομική του άνεση προκάλεσε υποψίες, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ύποπτος για απάτη, για να αφεθεί ελεύθερος λίγο αργότερα.

Μιλώντας στο CNN Money, οι υπεύθυνοι του Macy's τόνισαν ότι θα ακολουθήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα συμμορφωθούν στις θεσμικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι έχουν τακτοποιήσει ανάλογες νομικές διαμάχες με πελάτες.

Πάντως, βάσει των ίδιων αποφάσεων, το Macy's θα αναγκαστεί να εκπαιδεύσει το προσωπικό του αλλά και να προσλάβει έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα που θα επιτρέπει την κατάσταση.