Log in
A+ A A-

Κομισιόν: "Δύσκολη η πέμπτη αξιολόγηση"

"Δύσκολη" χαρακτηρίζουν την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κύκλοι της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι οι στόχοι που θα πρέπει να πετύχει η ελληνική Κυβέρνηση είναι εκατοντάδες, ενώ εξακολουθεί να γίνεται λόγος για χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό.

 

Ειδικότερα, στελέχη της Κομισιόν επιμένουν ότι, για το 2015, το δημοσιονομικό κενό αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το χρηματικό τα 12 δισεκατομμύρια.  Παράλληλα, επισημαίνεται ο κίνδυνος η Ελλάδα να τιμωρηθεί από τις αγορές, εάν αποκλίνει από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στα επίπεδα του 3% το 2015.

"Θα είναι δύσκολη η πέμπτη αξιολόγηση που ξεκινά σε επίπεδο κορυφής την Τρίτη στην Αθήνα καθώς είναι εκατοντάδες οι μνημονιακοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν", αναφέρει στέλεχος της Κομισιόν που δεν κατονομάζεται.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στην τριμερή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και θα κρίνει πολλά για το άμεσο μέλλον.

Πάντως, η ελληνική Κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει σοβαρές διαφωνίες με την Τρόικα, όπως για παράδειγμα στο θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.