Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 97
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένες CEO του πλανήτη

  • Written by 

Μπορεί οι γυναίκες να εξακολουθούν να μην βρίσκονται στην ίδια μισθολογική κλίμακα με τους άνδρες και το χάσμα να παραμένει ακόμη και στα υψηλότερα κλιμάκια, όμως οι κορυφαίες γυναίκες CEO κατάφεραν να βγάλουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Συνολικά, η κορυφαία δεκάδα των γυναικών με υψηλές θέσεις σε εταιρείες κολοσσούς, κέρδισε 190 εκατ. δολάρια το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του FindThe Company, ενός site που συλλέγει πληροφορίες για περισσότερες από 30 εκατ. εταιρείες στις ΗΠΑ.

Η αντίστοιχα δεκάδα ανδρών κέρδισε την ίδια χρονιά 609 εκατ. δολάρια, σχεδόν 5πλάσιες δηλαδή απολαβές από τις γυναίκες συναδέρφους τους.

Στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες CEO η Marissa Mayer που ανέλαβε το τιμόνι της Yahoo τον Ιούνιο του 2012, με το ετήσιο μισθό/αποζημίωση των 36,6 εκατ. δολαρίων για το ίδιο έτος.

Στη δεύτερη θέση η πρόεδρος και CEO της Mondelez International (πρωην Kraft), μία από τις μεγαλύτερειες εταιρείες με είδη snack, με ετήσια έσοδα 28,8 εκατ. δολαρίων.

Τρίτη η Wellington Denahan-Norris πρόεδρος και CEO της Annaly Capital Management, fund που επενδύει στην αγορά ακινήτων, από το Νοέμβριο του 2012. Ο ετήσιος μισθός στα 25,78 εκατ. δολάρια.

Ακολουθεί η Jane Elfers πρόεδρος του Children's Place Retail ενός καταστήματος με παιδικά ρούχα. Οι απολαβές της στα 17,2 εκατ. δολάρια

Πέμπτη η Virginia Rometty της ΙΒΜ που ανέλαβε τη θέση τον Ιανούρια του 2012 με μισθό 16,2 εκατ. δολαρίων

Έκτη η πρόεδρος και CEO της Hewlett-Packard, η Meg Whitman κερδίζει 15,4 εκατ. δολάρια το χρόνο

Η πρόεδρος της PepsiCo από το 2007, Indra Nooyi, με μισθό 14,2 εκατ. δολ.

Η CEO της Avon Products, Sherilyn McCoy, με απολαβές που φθάνουν τα 12,9 εκατ. δολάρια

Στην ένατη θέση η Debra Cafaro της Ventas, εταιρείας που ασχολείται με το real estate με μισθό 11,2 εκατ. δολ.

Δέκατη η To Wai Bing, CEO και διευθύντρια της Hong Kong Television Network Ltd, με έσοδα 10,6 εκατ. δολάρια