Log in
A+ A A-

Τσίπρας στους ομογενείς: "Επενδύστε! Δεν υπάρχει δικαιολογία"

Κάλεσμα στους ισχυρούς ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεσμευόμενος παράλληλα ότι θα προχωρήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να καταστεί η χώρα απόλυτα ελκυστική για αυτό, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην δεξίωση του Hellenic Initiative.

Σε μια δεξίωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πύργο 4 του World Trade Center, παρούσης της Γιάννας Αγγελοπούλου αλλά και σημαντικών Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, όπως ο Τζον Κάλαμος και ο Τζον Κατσιματίδης, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, παρά τα δύσκολα σημεία της, διασφαλίζει την απαιτούμενη οικονομική σταθερότητα.

"Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα.  Περιλαμβάνει ακόμη την δέσμευση των πιστωτών για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, εφόσον περάσουμε επιτυχώς την πρώτη αξιολόγηση", υπενθύμισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι στόχος είναι να βγει η χώρα ξανά στις αγορές και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

"Η Ελλάδα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Ξέρω ότι όλοι σας αγαπάτε την Ελλάδα. Tώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να απέχετε καθώς η χώρα μπήκε σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας, με κυβέρνηση τετραετίας η οποία «έχει στρατηγικό όραμα για τη χώρα. Δεν έχει σημασία αν είσαι δεξιός η αριστερός είμαστε όλοι Έλληνες.", ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού, ο οποίος εστίασε επίσης στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος αλλά και του δημοσίου τομέα.

"Θέλουμε ένα φορολογικό σύστημα στο οποίο ο καθένας θα πληρώνει αναλόγως με τις δυνατότητές του.  Ένα φορολογικό σύστημα που θα διακρίνεται από διαφάνεια, χωρίς να εξαιρεί κανέναν", τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Τον κ. Τσίπρα προλόγισε η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία ζήτησε από τους παρεβρισκόμενους να τον συμβουλέψουν αναλόγως.

«Αν ζητούσε τη δική μου συμβουλή θα του έλεγα ότι το σημαντικό δεν είναι να έχεις ιδέες άλλα να είσαι doer, να κάνεις πράξη αυτά που λες", τόνισε η κ. Αγγελοπούλου.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, Δ. Αβραμόπουλος.