Log in
A+ A A-

Αισιοδοξία για την αξιολόγηση της Τρόικα

Αισιόδοξος πως η αξιολόγηση τρόικα θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, αλλά και καθησυχαστικός όσον αφορά τις διαφορές που απομένουν μεταξύ Αθήνας και τρόικα και τον κίνδυνο μη καταβολής της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο της αναβολής της επιστροφής της τριμερούς στη χώρα μας.

«Έχουν μείνει πολύ - πολύ μικρές διαφορές πια [...] Είναι δύο, τρία διαρθρωτικά θέματα κυρίως, και λιγότερο τα δημοσιονομικά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε πως οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα πριν το τελευταίο τακτικό Eurogroup του 2013, στις 9 Δεκεμβρίου, αλλά μετά τις 10 του μήνα, εκφράζοντας ωστόσο την πίστη του πως η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Όσον αφορά τη δόση του 1 δισ., ο υπουργός Οικονομιών δήλωσε πως αυτή δεν κινδυνεύει, καθώς πάμε να «κλείσουμε σύντομα» τα προαπαιτούμενα-προϋποθέσεις, αρνούμενος παράλληλα πως η τρόικα εξετάζει το ενδεχόμενο τμηματικής καταβολής των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, βασικά «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση είναι οι περιορισμοί που ζητά η Αθήνα στην άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Εν τω μεταξύ, νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοιχτά θέματα.

ΣΚΑΪ