Log in
A+ A A-

Αναγνώριση ελληνικής καινοτομίας στα χρηματοοικονομικά από το Σίτι

Ελληνικό χρώμα περιλαμβάνει η λίστα των 40 κορυφαίων καινοτόμων παρουσιών στον τομέα της τεχνολογίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (FinTech) στο Λονδίνο, την οποία κατήρτισε η γνωστή εταιρεία τεχνολογικής υποστήριξης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και εταιρειών εμπορίας προϊόντων Harrington Starr.

Ειδική έκδοση της εταιρείας, η οποία διανεμήθηκε στο Σίτι μέσα στην εβδομάδα, φιλοξενεί άρθρα που αντιπροσωπεύουν εταιρείες και πρόσωπα πίσω από τις FinTech ιδέες και δράσεις που ξεχώρισαν.

Μεταξύ αυτών, υπό την ιδιότητα του επικεφαλής διεθνούς στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της εισηγμένης εταιρείας τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών συστημάτων πληροφορικής PROFILE Software S.A., ο κ. Πάνος Σκλιάμης υπογράφει άρθρο σχετικά με την απόδοση της επένδυσης σε κινητές τεχνολογικές εφαρμογές (mobiles apps) στον τομέα διαχείρισης πλούτου.

Σε αυτό επιχειρηματολογεί υπέρ των τεχνολογικών εφαρμογών (συστήματα πληροφορικής, λογισμικά κτλ.) διαχείρισης επενδύσεων ως εργαλείο έγκυρης ανάλυσης δεδομένων που επιτρέπει την πληρέστερη δυνατή παροχή υπηρεσιών, τον περιορισμού του κόστους, τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης προς τους κανονισμούς λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης των πελατών.

Ο κ. Σκλιάμης, που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την προώθηση εξωστρεφών ελληνικών εταιρειών που επιθυμούν να δικτυωθούν και να τοποθετηθούν σε νέες αγορές, επελέγη από τη Harrington Starr λόγω της επιτυχούς διείσδυσης των καινοτόμων συστημάτων λογισμικού της PROFILE σε σημαντικά χρηματοοικονομικά κέντρα (Λονδίνο, Ζυρίχη, Λουξεμβούργο).

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΣΚΑΪ, ανάμεσα στις καινοτομίες που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν σε ολοκληρωμένα προϊόντα για τις αγορές του εξωτερικού, είναι η μετατροπή συστήματος διαχείρισης επενδύσεων σε mobile app και cloud περιβάλλον και η δημιουργία ειδικού peer to peer λογισμικού για εταιρείες που αναπτύσσονται στους διεθνώς ανερχόμενους τομείς του crowd funding και micro-lending.

ΣΚΑΪ