Log in
A+ A A-

Μέρκελ: Δεν χαλαρώνω την πίεση προς την Ελλάδα

Μήνυμα προς την Ελλάδα πως δεν πρόκειται να χαλαρώσει τις πιέσεις για μεταρρυθμίσεις έστειλε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγο μετά την οριστικοποίηση της επανεκλογής της.

"Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν μιλήσαμε γι αυτό. Το κάναμε και θα το κάνουμε πάντα, να μιλάμε για όσα μπορούμε να προβλέπουμε. Όταν δεν μπορώ να προβλέψω κάτι, δεν μπορώ και να μιλήσω. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε πρόωρα τις πιέσεις για τις μεταρρυθμίσεις".

Σε ό,τι αφορά σε ένα τρίτο πακέτο, η κ. Μέρκελ άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας ότι ποτέ δεν "κρύφτηκε" σε αυτό το θέμα.

«Το είπε για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Νοέμβριο του 2012, είδα όλα τα πρωτόκολλα της επιτροπής Οικονομικών, της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, το είπε και στο κοινοβούλιο». Και πρόσθεσε "Ίσως να ξεχάστηκε στη συνέχεια, και με αυτό τον ειλικρινή τρόπο ο Σόιμπλε το είπε και πάλι τον Αύγουστο στην προεκλογική εκστρατεία χωρίς να του ζητηθεί. Για μέρες ολόκληρες συζητήθηκε σε όλες τις πτυχές του και στους ψηφοφόρους ήταν απόλυτα σαφές. Τώρα αν μας ωφέλησε σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική το ότι όλοι κάναμε σαν να μην είχαμε ακούσει ποτέ ότι το θέμα Ελλάδα θα μπορούσε να ξαναμπεί στην ημερήσια διάταξη, δεν το ξέρω. Αλλά είναι αδιάφορο» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.