Log in
A+ A A-

Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Έντονες συζητήσεις προκαλεί η αποκάλυψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικα με Έλληνα πολιτικό που είχε ρίξει στο τραπέζι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λίγο πριν ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει το δημοψήφισμα και επέλθουν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν.

Ο κ. Σόιμπλε ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την στάση που είχε τηρήσει το εν λόγω πολιτικό στέλεχος, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει το όνομά του, τονίζοντας ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα να το κάνει.

"Ένας έλληνας πολιτικός, για τού οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλω, μού πρότεινε έξοδο από το ευρώ, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομα του. Στη συνέχεια έπεσε η ιδέα του δημοψηφίσματος (σ.σ του Γιώργου Παπανδρέου). Ανάλογες προτάσεις μού έκαναν και Ιταλοί πολιτικοί για έξοδο της δικής τους χώρας από την ευρωζώνη.", τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις Ευρωεκλογές.

Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης είχαν εκπονήσει εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας την θέση ότι οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη "των ελίτ της χώρας τους".

Πάντως, αναφορικά με την σημερινή οικονομική κατάσταση, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την σιγουριά ότι η Ελλάδα βαδίζει πλέον σε σωστό δρόμο, ενώ προανήγγειλε νέα συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στις 11 Ιουνίου.