Log in
A+ A A-

ΔΝΤ: Η Ελλάδα πάει καλύτερα αλλά έχει ακόμη δρόμο

Για σημαντική πρόοδο της Ελλάδας ως προς την προσπάθεια σταθεροποίησης της δημοσιονομικής κατάστασης έκανε λόγο ο αναπληρωτής Διευθυντής του ΔΝΤ, Σαγιόκι Σινοχάρα, τονίζοντας, όμως, ότι η χώρα έχει αρκετό δρόμο ακόμη να διανύσει για μπει σε βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης.

"Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους «απαιτεί» «επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή", ανέφερε ο κ. Σινοχάρα, τονίζοντας ότι απαιτείται ένας πιο αποτελεσματικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός, περαιτέρω καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και πιο εντατικός έλεγχος στα δημόσια έσοδα.

"Το χρέος αναμένεται παραμείνει ψηλό και κατά την επόμενη δεκαετία, παρά τους στόχους για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα", επεσήμανε ο αναπληρωτής Διευθυντής του ΔΝΤ, αντιμετωπίζοντας με πολύ θετικό τρόπο το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν για μείωση του χρέους στο 110% του ΑΕΠ, έως και το 2022.

Επιπλέον, το Ταμείο, στην έκθεσή του επιμένει στην παλαιότερη πρόβλεψή του για χρηματοδοτικό κενό την περίοδο 2015-2016, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη οικονομική εκτίμηση.