Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Συγκίνηση για την βοηθό σκηνοθέτη που σκοτώθηκε σε γυρίσματα βιντεοκλιπ

Συγκίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο προκάλεσε στην κινηματογραφική βιομηχανία ο θάνατος της Sarah Elizabeth Jones, μιας νεαρής βοηθού σκηνοθέτη, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την διάρκεια γυρισμάτων βιντεοκλίπ στην Georgia την προηγούμενη Πέμπτη.

Το μοιραίο συνέβη όταν η Sarah  συντόνιζε τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ του μουσικού Gregg Allman, όταν, ξαφνικά, παρασύρθηκε από μια διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Ο θάνατος της 27χρονης συντάραξε την κινηματογραφική κοινότητα, ενώ η είδηση διαδόθηκε πάρα πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να τεθούν σε νέα βάση όλοι οι προβληματισμοί που ενώνουν τους εργαζόμενους στα κινηματογραφικά συνεργεία και τις εταιρείες παραγωγής, όπως είναι, εκτός των άλλων, οι συνθήκες ασφαλείας.

Ως φόρο τιμής στην άτυχη Sarah, ζητήθηκε επίσημα από την Επιτροπή των Όσκαρ να συμπεριλάβει το όνομά της στο βίντεο "In Memoriam", που προβάλεται κάθε χρόνο ως αφιέρωμα στα πρόσωπα της κινηματογραφικής βιομηχανίας που έφυγαν από την ζωή την προηγούμενη χρονιά.  Συνήθως, σε αυτό το αφιέρωμα περιλαμβάνονται ηθοποιοί ή διάσημοι σκηνοθέτες, όμως η ιδιαιτερότητα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο θάνατος της 27χρονης δίνει στο πρόσωπό της ξεχωριστή αξία.

Στην σχετική σελίδα που ανοίχθηκε στο Facebook (Slates for Sarah) έχουν γίνει ήδη περισσότερα από 40.000 likes, με εργαζόμενους στα συνεργεία κινηματογράφου από όλο τον κόσμο να ζητούν απαντήσεις.