Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 138
Log in
A+ A A-

Αντέλ Εξαρχόπουλος: Δέκα μέρες γυρίζαμε την ερωτική σκηνή

Δέκα ολόκληρες ημέρες χρειάστηκαν για να γυριστεί η επίμαχη λεσβιακή ερωτική σκηνή διάρκειας 10 λεπτών στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ», με τις δύο πρωταγωνίστριες να εκφράζουν τα παράπονά τους για τα εξοντωτικά γυρίσματα και τις υπερβολικές απαιτήσεις του σκηνοθέτη, Αμπντελατίφ Κεσίς.

Η τρίωρη ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο προκάλεσε αίσθηση, ενώ ανέδειξε τις δύο κεντρικές της πρωταγωνίστριες, την ελληνικής καταγωγής, Αντέλ Εξαρχόπουλος και της Λεά Σεϊντού.

Ολα έδειχναν καλά όταν το «ζευγάρι» της ταινίας και ο γαλλο-τυνήσιος σκηνοθέτης, Αμπντελατίφ Κεσίς, πόζαραν στο φακό με τον αέρα της νίκης τους.

Ωστόσο, αν γυρίσει ο χρόνος λίγους μήνες πριν και τη συναισθηματική κατάσταση, συνειδητοποιεί ότι υπήρξε πικρία και παράπονα από τις πρωταγωνίστριες για τις εργασιακές μεθόδους του σκηνοθέτη.

«Χτύπα τη ξανά», ούρλιαζε ο σκηνοθέτης
Σε συνέντεξη της Αντέλ Εξαρχόπουλος που δημοσιεύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στην αμερικανική ιστοσελίδα The Daily Beast, δήλωσε ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για το τι ακριβώς και σε τι έκταση θα απαιτούσε από εκείνη ο Κεσίς για να εμβαθύνει στο ρόλο της.

«Οταν βρισκόμασταν στα γυρίσματα, συνειδητοποίησε ότι όντως ήθελε από εμάς να δώσουμε τα πάντα. Οι περισσότεροι δεν τολμούν να μας ζητήσουν ό,τι εκείνος και μας σέβονται περισσότερο», πρόσθεσε.

Η Σεϊντού, διαμαρτυρήθηκε γιατί για τη δεκάλεπτη ερωτική σκηνή χρειάστηκε ένα ολόκληρο δεκαήμερο γυρισμάτων, ενώ και οι δύο είχαν πρόβλημα και στη σκηνή του τσακωμού.

«Ηταν τρομακτικό. Η Σεϊντού με χτυπούσε τόσες πολλές φορές κι εκείνος ούρλιαζε: Χτύπα τη! Χτύπα τη ξανά!», σημείωσε η Εξαρχόπουλος.

Με την ταινία να προβάλλεται την ερχόμενη εβδομάδα στις γαλλικές κινηματογραφικές αίθουσες, οι δύο γυναίκες εξέφρασαν ξανά δημόσια τα παράπονά τους, με τη Σεϊντού να δηλώνει σε τηλεοπτικό περιοδικό ότι η κινηματογράφηση ήταν «φρικτή» και ότι η ταινία δεν θα έπρεπε να προβληθεί.

Παράλληλα, η Εξαρχόπουλος δήλωσε στη γαλλική τηλεόρασηότι ο Κεσίς ήταν μία «βασανιστική αυθεντία», αλλά οι απαιτήσεις του επηρέασαν και τις δύο.

«Υπήρχαν φορές που αρρωσταίναμε ψυχολογικά», συμπλήρωσε.

Απαντώντας, ο Κερσίς είπε ότι πιστεύει πως τα σχόλια αυτά δείχνουν μία «έλλειψη σεβασμού για ένα επάγγελμα το οποίο θεωρώ ιερό».

Η «Ζωή της Αντέλ» κάνει πρεμιέρα στη Γαλλία και το Βέλγιο στις 9 Οκτωβρίου, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ 10 και 25 Οκτωβρίου