Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Το τέλος της λογικής και η Ελλάδα του Σήμερα

  • Written by 

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία καταδεικνύουν ότι η διεθνής κοινότητα δεν έμαθε τίποτα. Από την λογική του χυδαίου παρεμβατισμού μέχρι την «ύποπτη» εκ του μακρόθεν παρακολούθηση των γεγονότων, οι διεθνείς παίκτες φαντάζουν χαρτοπόλεμος σε ένα απέραντο αποκριάτικο πάρτι που είναι τρομακτικό.

Η «Άνοιξη» στην Μέση Ανατολή απέτυχε ολοσχερώς, και τώρα στην Ουκρανία όλοι φαίνονται να στηρίζουν τα «λιγότερο λαμόγια» που απλά είναι και νεοναζί. Και οι Ρώσοι; Κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα τσακίζοντας εθνικά σύνορα και μιλώντας, ξανά, για Ρωσική αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία που δεν αντέχει καμία διαφορετική φωνή από κανέναν. Και η Ελλάδα: Ματώνει σε διαδηλώσεις, ζαλίζεται από την σιωπή των σοβαρών και πνίγεται στην υπόγεια διαμάχη των μικρο συμφερόντων που μας φαλίρισαν εδώ και χρόνια.
Ο φιλορώσος Γιανουκόβιτς αφού έκανε το θάνατο πολιτική του πράξη αποχώρησε και ζήτησε «εγγύηση της προσωπικής του ασφάλειας» από του Ρώσους. Τώρα βρίσκεται σε ΣΠΑ και θα δώσει και συνέντευξη. Η νέα πραγματικότητα στην χώρα, ένα μείγμα λαϊκιστών και νεοναζί φασιστών αφού «πήραν το ΟΚ» του όχλου, τώρα νέμονται την χώρα.
Η Ουκρανία είναι στο χείλος του πολέμου και της διχοτόμησης. Ευτυχώς, οι 150.000 έλληνες ομογενείς που ζουν εκεί είναι καλά. Έχουν γλιτώσει από τους νεοναζί που περιπολούν στους δρόμους – είναι αδελφό κόμμα της δικής μας Χρυσής Αυγής. Η Δύση κάνει εκκλήσεις και στέλνει το ΔΝΤ. Από την πολυτέλεια «του είμαστε μακριά από την κρίση».
Ένας ευφυέστατος νεόκοπος βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ προέβη σε δήλωση ΣΟΚ, ότι και καλά ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει το τέλος του Γιανουκόβιτς! Ευτυχώς, δεν επιθυμεί η Ελλάδα να γίνει Ουκρανία! Ευτυχώς. Γιατί μετά και την δήλωση του έμπειρου Βουλευτή του ιδίου κόμματος Βούτση «για μεθόδευση απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής» νόμιζα ότι τελικά επήλθε η μεγάλη συμφωνία των «δύο άκρων».
Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα που παλεύει να κρατήσει το κεφάλι πάνω από το νερό κάποιοι μας κάνουν πατητές. Σε μία στιγμή που πάμε να σταθούμε στα πόδια μας κάποιοι κάνουν επαναστατική γυμναστική. Οραματίζονται ηγεμονικές Ελιές, κινήσεις που μυρίζουν ναφθαλίνες και καταρρακώνουν την Ελπίδα. Και τι μένει; Η πίστη ότι ο γαλάζιος ουρανός και η ιστορία μας και η λογική θα νικήσουν τους «κακούς». Καλοτάξιδο το «Ποτάμι» του συναδέλφου Σταύρου Θεοδωράκη.