Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Ένοχη ανοχή, «αθώα» εμμονή

  • Written by 

Όταν τα γεγονότα είναι θλιβερά, όταν είναι δύσκολα, όταν πληγώνουν την Δημοκρατία οφείλεις να πάρεις μια απόσταση. Εν θερμώ οι απαντήσεις δίνουν μια αίσθηση θυμού και αδικίας. Τα τελευταία γεγονότα με τους ακροδεξιούς νοσταλγούς που βρήκαν ρόλο μέσα στην Ελληνική κυβέρνηση είναι πιο σημαντικά από ό,τι η επιφάνεια δείχνει.

 

Του Γιώργου Αλοίμονου
Τα πρόσωπα γνωστά. Ούτε καν τα αναφέρω. Δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει το ιδεολογικό σκοτάδι που καλύπτουν, που προωθούν. Η νεοναζιστική ιδεολογία, η εθνοκαπηλεύουσα ακραία εθνικιστική προσέγγιση, ο φασισμός των άκρων δεν έφυγαν ποτέ. Ήταν πάντα έδω λουφασμένα στην ψεύτικη ευμάρεια. Τότε που στην Μύκονο ο κάθε Δήθεν με διακοποδάνεια και κάρτες πλήρωνε να ακούσει Αντώνη Ρέμο. Ήταν μέσα στην κοινωνία ο φασισμός και παραμένει. Και τώρα που το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης τελειώνει, τα ερπετά βγήκαν από τις φωλιές τους. Μακρύ χέρι του συστήματος.
Με φάτσες εμφανώς ψυχοσωματικά άρρωστες, κατάφεραν να εισέλθουν και στην Βουλή. Και έχουν και κρυφο οπαδούς. Σε όλη την κοινωνία. Και όσοι δεν συμφωνούν τους ξεκοιλιάζουν. Ακόμα και σήμερα ηχεί στα αυτία μου η επωδός γνωστού δημοσιογράφου «για μία σοβαρή Χρυσή Αυγή», το στρίγγλισμα κυρίας Βουλευτού για «αθώους που τους στέλνουμε στην Φυλακή» αλλά και εθνικιστές νομικούς που βγάζουν λεφτά υπερασπιζόμενους αμφιλεγόμενους πελάτες και κάνουν καρίερα με προκλητικες και αντιαισθητικές δηλώσεις.
Το τελευταίο κρούσμα δεν ήταν εκπληξη. Η ανοησία του ακροδεξιου κυρίου ήταν έκπληξη. Και ντροπιαστικές οι δικαιολογίες του. Κάθε μέρα και χειρότερη. Καμία ένδειξη ήθους, και σεβασμού σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν. Ακόμα και το φυντάνι του, πήγε και καθάρισε με απαρράμιλη φασιστική αισθητίκη: πλάκωσε στο ξύλο τους φίλους του Χρυσαυγίτες. Άλλωστε είναι γνωστος μάγκας αφού μπήκε με βύσμα στο Λιμενικό.
Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους μας. Ακόμα και σε αυτούς που για δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους στηρίζουν το αυγο του φιδιού για μικροπολιτικούς λόγους. Που δεν φείδονται πολιτικού καιροσκοπισμού για να κυβερνήσουν.
Εμείς πρέπει να βάλουμε τα όρια. Οι πολίτες. Η Δημοκρατία είναι το μοναδικό που έχει απομείνει να διασώσουμε από την λαίλαπα του καταναλωτισμού και της αδικίας. Τα ερπετά των ακραίων, ο φασισμός και το παρακράτος δουλεύουν για την πλήρη αναστολή της. Και της Δημοκρατίας και της Πατρίδας. Ο πατριωτισμός δεν είναι πατριδοκαπηλεία. Η αγάπη για την πατρίδα δεν συνάδει με την βία, την αδικία και τα χέρια βαμμένα με αίμα. Αυτοί μας θέλουν υπόδουλους και καθηλωμένους στο φασισμό τους. Θα τους το επιτρέψουμε;