Log in
A+ A A-

"Θα πετάμε υπερατλαντικά με 69 δολάρια!"

Με τιμές σοκαριστικά χαμηλές θα επιδιώξουν να μπουν στην αγορά των υπερατλαντικών πτήσεων ευρωπαϊκές low cost εταιρείες, με σκοπό να πάρουν μερίδιο του επιβατικού κοινού και να αλλάξουν τα δεδομένα στην σύνδεση της Αμερικής με την Ευρώπη.

Τελευταία περίπτωση αυτή της Νορβηγικής εταιρείας Norwegian Air Shuttle, η οποία έχει σκοπό να ξκινήσει την προπώληση εισιτηρίων υπερατλαντικών πτήσεων από 69 δολάρια για απλή πτήση, με την μέση τιμή για μετ' επιστροφής να κυμαίνεται στα 300 δολάρια.

Κι αν αυτό το ενδεχόμενο για τους καλά γνωρίζοντες μπορεί να ακουστεί μόνο σαν ανέκδοτο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας απαντούν ότι το κλειδί βρίσκεται στα αεροδρόμια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά στη Νέα Υόρκη, από το πολύβουο και πανάκριβο για τα αεροσκάφη JFK θα προτιμηθεί η λύση του αερολιμένα στο Westchester ή του Bradley στο Connecticut.

Αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και στην Ευρώπη, όπου και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αξιοποίησης περιφερειακών αεροδρομίων. Βέβαια, για να συμβούν όλα αυτά δεν αρκεί μόνο η πρόθεση μιας ή δυο εταιρειών, αλλά θα πρέπει να εγκατασταθούν τελωνειακοί σταθμοί και στα αμερικανικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Εφόσον συμβεί αυτό, οι υπεύθυνοι των low cost εταιρειών θεωρούν ότι θα συμπαρασύρουν και τις μεγάλες εταιρείες να αλλάξουν το πρόγραμμα πτήσεων, περιορίζοντας τους ενδιάμεσους προορισμούς και καθιερώνοντας περισσότερους απευθείας.