Log in
A+ A A-

Τέταρτη αεροπορική ενδιαφέρεται για απευθείας πτήσεις Αθήνα - Νέα Υόρκη

Μια τέταρτη αεροπορική εταιρεία εκφράζει ενδιαφέρον για απευθείας σύνδεση Ελλάδας - ΗΠΑ για την φετινή θερινή περίοδο.  Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα η Διευθύντρια ΕΟΤ ΗΠΑ - Καναδά, Γρηγορία Καματερού, στο περιθώριο της Έκθεσης Τουρισμού των New York Times, στην οποία συμμετείχε ο ΕΟΤ.

Σύμφωνα με την κ. Καματερού, τα υψηλά νούμερα που παρουσιάζει το ενδιαφέρον για πτήσεις στην Αθήνα έχει "ανοίξει την όρεξη" κι άλλων αερομεταφορέων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο της απευθείας σύνδεσης με τις ΗΠΑ, έχοντας επαφή με το Υπουργείο Τουρισμού.  Στο σημείο αυτό, να αναφερθεί ότι η Διευθύντρια του ΕΟΤ δεν έγινε συγκεκριμένη ως προς το όνομα και την προέλευση της εταιρείας, ούτε εάν αφορά στο αεροδρόμιο Κένεντυ ή το Νιούαρκ.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι αυτήν την στιγμή, το JFK θα συνδέεται απευθείας με την Αθήνα μέσω δυο εταιρειών (Delta Airlines, American Airlines), ενώ η United Airlines θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από την πλευρά του Νιούαρκ.

Παράλληλα, από τις 27 Μαϊου η Delta Airlines θα πραγματοποιεί 14 πτήσεις εβδομαδιαίως (2 ημερησίως) θυμίζοντας παλιές καλές εποχές, όταν η Νέα Υόρκη με την Αθήνα συνδέονταν και μέσω Ολυμπιακής.

Βέβαια, πάγιο αίτημα των Ελλήνων - κυρίως - των ΗΠΑ είναι η 12μηνη αεροπορική σύνδεση, αφού όλες οι απευθείας πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος σταματούν - το αργότερο - στα τέλη Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα να χρησιμοποιούν αεροπορικές που κινούνται με ενδιάμεσους σταθμούς.

Να αναφερθεί ότι πρόσφατα, κατά την διάρκεια της παρουσίας της στη Νέα Υόρκη, η Αν. Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, είχε αναφερθεί στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να επιτύχει συμφωνία με ελληνική εταιρεία (Aegean).