Log in
A+ A A-

Ryanair: Σκέφτεται πτήσεις Ευρώπη - Νέα Υόρκη με... 10 ευρώ εισιτήριο

Να πεταχτούμε Ελλάδα για το Σαββατοκύριακο;  Ή να το αφήσουμε για το επόμενο και να πάμε Γερμανία αυτήν την εβδομάδα;  Πρόκειται για έναν φανταστικό διάλογο που θα μπορούσε να ανταποκρίνεται στις βαρύγδουπες δηλώσεις του CEO της Ryanair, σύμφωνα με τις οποίες οι ιθύνοντες της low-cost εταιρείας "ονειρεύονται" να συνδέσουν Ευρώπη και Νέα Υόρκη με μόλις 10 ευρώ εισιτήριο.

Η είδηση έσκασε σαν "βόμβα" και προέρχεται από ένα πρόσφατο συνέδριο στο οποίο είχε δώσει ο παρών ο Διευθύνων Σύμβουλος, σύμφωνα με τον ιρλανδικό Independent.

Πώς μπορεί όμως μια εταιρεία να προχωρήσει σε μια τέτοια τομή χωρίς να... φαληρίσει;  Οι ιθύνοντες της Ryanair επιμένουν ότι υπάρχει τρόπος, αρκεί να υπάρξει ένα ρεαλιστικό (...) επιχειρησιακό πλάνο.  Βάσει αυτού, θεωρείται δεδομένο ότι οι επιβάτες θα χρεώνονται για τις λοιπές παροχές, όπως μεταφορά αποσκευών, φαγητό ή ακόμη και την κουβέρτα στο αεροπλάνο, ενώ και ο αριθμός των θέσεων σε αυτές τις πτήσεις θα είναι περιορισμένος.

Σε κάθε περίπτωση, για να φτάσει στο σημείο η Ryanair να συνδέσει όχι μια, ούτε δυο αλλά...δεκατέσσερις χώρες απευθείας με τη Νέα Υόρκη, θα πρέπει να ενισχύσει τον στόλο της με τουλάχιστον 40 λειτουργικά αεροσκάφη, αλλά και να βρει άκρη με τις δύσκολες διαδικασίες εξασφάλισης των αδειών στα αμερικανικά αεροδρόμια.  Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει ρεαλιστικό όλο αυτό το εγχείρημα;  Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι για να αποκτήσει η Ryanair την υποδομή και τα τυπικά έγγραφα για να περνάει τον Ατλαντικό θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Συνεπώς, προς το παρόν, το κοινό θα... συμβιβαστεί με τα εισιτήρια των 700-1000 δολαρίων και πάνω.