Log in
A+ A A-

Τουριστικό ρεκόρ για την πόλη του Λονδίνου

Την μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών τουλάχιστον για την τελευταία πεντηκονταετία κατέγραψε το Λονδίνο το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για αριθμούς που ξεπέρασαν τις 16 εκατομμύρια αφίξεις!

Όπως προκύπτει από την Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία, το 2013, στο Λονδίνο μετέβησαν 16,8 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, αγγίζοντας μια αύξηση της τάξεως του 1,3 εκατομμυρίων σε σχέση με το 2012.  Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί το 1961 και την καλύτερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, αφού ξεπεράστηκε το ρεκόρ των 15,6 εκατομμυρίων αφίξεων που ίσχυε το 2006.

Παράλληλα, η αύξηση του τουρισμού είχε και οικονομικό αντίκτυπο, αφού υπολογίζεται ότι οι εν λόγω τουρίστες άφησαν στην αγορά της πόλης μεγάλα χρηματικά ποσά, που αγγίζουν τα 11,2 δισεκατομμύρια λίρες.  Μάλιστα, πιο ισχυροί οικονομικά επισκέπτες αναδείχθηκαν οι Αμερικανοί, αρκετά χρήματα όμως δαπάνησαν και οι Ευρωπαίοι.

«Αυτοί οι αριθμοί ρεκόρ μαρτυρούν το εξαιρετικό μίγμα πολιτισμού, τέχνης, μουσικής και αθλητισμού που βρίσκει κανείς εδώ, ενώ ακόμα περισσότερα έχουν σχεδιαστεί», ανέφερε υπερήφανος ο Δήμαρχος της πόλης, Μπόρις Τζόνσον.