Log in
A+ A A-

TUI Hellas: Αύξηση τουρισμού τουλάχιστον κατά 10%

Αναπτυξιακά βήματα του ελληνικού τουρισμού σε όλα τα επίπεδα προβλέπει, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του τηλεοποτικού σταθμού ΣΚΑΪ, o Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Ελλάς, Μιχάλης Μαυρόπουλος.

 

"Στην TUI Ελλάς, η εικόνα των κρατήσεων που έχουμε στην διάθεση μας, τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή, μας επιτρέπει να διατηρούμε την αισιοδοξία μας για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου και την πρόβλεψη για αύξηση κατά περίπου 10%, φθάνοντας ή και ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια επισκέπτες", δηλώνει ο κ. Μαυρόπουλος, αναφέροντας πως μεγάλο ποσοστό της αύξησης προέρχεται από την Αγγλία, το Βέλγιο, την Αυστρία την Ολλανδία και τις χώρες της Σκανδιναβίας, ενώ στάθηκε και στην επιστροφή των Γερμανών τουριστών.

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εντυπωσιακή επιστροφή των Γερμανών επισκεπτών στη χώρα μας, δεδομένου ότι η Γερμανία αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική και σταθερή αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Γερμανοί, το 16% των συνολικών ετήσιων εσόδων του ελληνικού τουρισμού προέρχεται από τους Γερμανούς επισκέπτες, ενώ μεγάλη είναι η σημασία αυτής της αγοράς για τους ελληνικούς προορισμούς ειδικά στους μήνες της χαμηλής περιόδου.", καταλήγει ο κ. Μαυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η TUI έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη.