Log in
A+ A A-

Θετικά μηνύματα της Guardian για τον τουρισμό

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό δίνει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Guardian", το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις Ελλήνων παραγόντων και επιχειρηματιών του τουρισμού, σε ρεπορτάζ που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο.

Στο δημοσίευμα, η απεσταλμένη της Guardian, Helena Smith, κάνει λόγο για μαζική προσέλευση ξένων τουριστών στο νησί, ενώ στέκεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα αναμένει μια χρονιά - ρεκόρ για τον τουρισμό, παρότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Το ρεπορτάζ, που επικαλείται στοιχεία του ΣΕΤΕ, τονίζει ότι φέτος αναμένονται στην Ελλάδα περισσότεροι από 19 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, αριθμός - ρεκόρ για την χώρα.  Αντίθετα, οι Έλληνες δεν αναμένεται να ταξιδέψουν, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, διακοπές θα πάει ένα ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 25%.

"Έχουμε ήδη παραγγείλει 60 νέα οχήματα.  Είναι αρχή της τουριστικής περιόδου, αλλά έχουμε επισκέπτες από κάθε σημείο του πλανήτη.  Ποια κρίση;  Ξεχάστε την κρίση!  Θα έλεγα πως η φετινή είναι μια από τις καλύτερες χρονιές μας", δηλώνει ένας ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, που είδε την Πάρο να σφίζει από κόσμο μετά από πολλά χρόνια.

Πάντως, η Guardian επισημαίνει πως, εκτός από τα νησιά, αύξηση του τουρισμού θα παρουσιάσουν και άλλες περιοχές, όπως η Αθήνα, στην οποία αναμένονται 750.000 επισκέπτες.